Un grup de petrecăreți au sfidat legea de 1 mai și au încins grătarele în pădure: „La Saru suntem, trimiteţi Poliţia la Saru!“

Un grup de petrecăreți au sfidat legea de 1 mai și au încins grătarele în pădure: „La Saru suntem, trimiteţi Poliţia la Saru!“

Un grup de petrecăreţi inconștienți au sfidat forțele de ordine și reglementările impuse prin Ordonanțele militare și au ieșit la tradiționalul grătar de 1 mai în pădurea Saru, din vecinătatea localităţii Balş (județul Olt), deși România se află încă în plină pandemie de COVID-19.

Ignorând toate restricțiile, aceștia au încins grătarele și au organizat o petrecere cu muzica dată la maximum. Mai mult au ținut să filmeze toată scena și să o transmită live pe Facebook.

Imaginile cu aceștia au fost transmise dintr-o pădurice şi erau urmărite pe profilul unuia dintre participanţi de mii de prieteni. Într-un mesaj transmis acestora petrecăreții au sfidat chiar și pe oamenii legii: „Să vină poliţia! Trimiteţi poliţia! Alo, 112!“, au strigat petrecăreții pe Facebook.

În acest caz, poliţiştii s-au autosesizat și au pornit pe urmele tinerilor: „În urma imaginilor apărute pe o reţea de socializare, în care apar mai multe persoane care petrec ziua de 1 Mai în aer liber, nerespectand ordonanţele militare, poliţiştii din cadrul Sectiei de Poliţie Rurală Osica s-au autosesizat şi efectuează verificări pentru a le identifica şi pentru a stabili situaţia de fapt, urmând a fi luate măsuri legale“, a transmis IPJ Olt.

Polițiștii olteni au reușit să-i identifice pe cei nouă din Osica de Sus, care au încins o petrecere de pomină pe 1 Mai. Doi dintre petrecăreți sunt minori, au 15 și 17 ani.

Petrecerea de pomină, ce a fost transmisă și pe rețeaua de socializare, îi costă 80.000 de lei. Nu au scăpat de amenzi nici minorii.

Mesajul Poliției Române pentru minivacanța de 1 mai

Poliția Română a transmis un mesaj celor care se gândesc la relaxarea restricțiilor cu ocazia zilei de 1 mai pe care românii obișnuiau să o petreacă la mare sau la munte. Oamenii legii au atras atenția restricțiile impuse prin intermediul Ordonanțelor militare rămân în vigoare, cel puțin până a data de 15 mai și că acestea nu permit deplasarea pentru “tradi’ionalul sejur de 1 mai”

Cei care nu vor respecta măsurile de distanțare socială impuse prin Ordonanțele militare riscă amenzi usturrătoare. Sancțiunile sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Nu doar deplasarea la munte sau la mare este interzisă pe data de 1 mai, ci inclusiv relaxarea la iarbă verde sau în alte zone de agrement. Poliția Capitalei a transmis miercuri românilor că nu trebuie să își facă planuri privind grătarul și ieșirile la iarbă verde, pentru că restricțiile vor rămâne în vigoare iar oamenii legii nu vor ierta nicio abatere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)