UE ar putea autoriza vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech până la Crăciun / „Vrem să începem vaccinarea înainte de sfârșitul anului”

UE ar putea autoriza vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech până la Crăciun / „Vrem să începem vaccinarea înainte de sfârșitul anului”
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Germania, statul care deține președinția Uniunii Europene, speră că vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de companiile Pfizer/BioNTech, ar putea fi aprobat pe teritoriul UE „înainte de Crăciun”, după cum a anunțat marți ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, citat de Reuters.

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech ar putea fi autorizat până la Crăciun

„Obiectivul este să se ajungă la autorizație înainte de Crăciun. Noi vrem să începem vaccinarea înainte de sfârșitul anului.

Toate datele BioNTech sunt disponibile, iar Regatul Unit și Statele Unite au aprobat deja vaccinul. O examinare a datelor și o aprobare a EMA ar trebui să aibă loc cât mai rapid posibil. Este vorba despre încrederea în capacitatea UE de a acționa”, a anunțat într-o conferință de presă ministrul. Vaccinul este folosit deja în mai multe țări.

În acest sens, Ministerul german al Sănătății exercită presiuni asupra Agenției Europene a Medicamentului (EMA), pentru a valida vaccinul până la 23 decembrie și nu până la 29 decembrie cum se anunța inițial.

Mai multe state utilizează deja vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech

Regatul Unit a devenit prima țară din lume care autorizează vaccinul anti-coronavirus de la Pfizer și BioNTech pentru utilizare pe scară largă, transmite BBC.MHRA, autoritatea britanică de reglementare în sector, susține că injecția, care oferă o protecție de 95% împotriva bolii COVID-19, este sigură pentru a fi distribuită.

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de persoane, cu câte două injecții pentru fiecare. Acesta este cel mai rapid vaccin care s-a transformat vreodată din concept în realitate, cu doar 10 luni pentru parcurgerea unor pași de dezvoltare care adesea se întind pe un deceniu.

Apoi, Canada a devenit a doua țară care aprobăvaccinul anti-Covid produs de compania Pfizer. Autoritățile din Canada susțin că vaccinuleste ”sigur, eficient și de bunăcalitate”,conform Sky News.

„Eficacitatea vaccinului a fost determinată la aproximativ 95%. Vaccinul a fost tolerat bine de participanți și nu există îngrijorări importante privind sănătatea. Evaluarea beneficii-risc pentru vaccinul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech este considerată favorabilă”, a anunțat Health Canada, autoritatea de reglementare sanitară din această țară.

Și Arabia Saudită a aprobat joi utilizarea noului vaccin coronavirus Pfizer-BioNTech, devenind astfel a doua țară din Golf, după Bahrain, care permite utilizarea medicamentului, exemplu urmat și de Singapore sau SUA. Administraţia pentru Medicamente şi Alimente a anunţat vineri că a autorizat primul vaccin împotriva COVID-19 pentru utilizare de urgenţă în SUA, acesta reprezentând un pas major în stoparea pandemiei, iar potenţialele beneficii ale vaccinăriisunt mai importante decât eventualele efecte adverse.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech este un vaccin de tip nou, intitulat mARN, care folosește un fragment micuț de cod genetic din virusul pandemic pentru a învăța corpul cum să lupte împotriva acestei boli infecțioase și să construiască imunitate.

Niciun vaccin de tip mARN nu a mai fost aprobat pentru utilizare la om până acum, deși diferite persoane au mai primit seruri de acest gen în cadrul studiilor clinice.

Vaccinurile trebuie stocate la o temperatură de circa -70 de grade și vor fi transportate în cutii speciale, dotate cu gheață. Odată livrate, ele pot fi păstrate în frigidere până la cinci zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)
19:48 - Urmărire cu focuri de armă în trafic: Un tânăr a furat o mașină și a avariat alte cinci autoturisme și două autospeciale de poliție
19:29 - Adriana Bahmuțeanu: Copiii mei sunt ținuți într-un imobil de către frații lor vitregi. Voi depune plângeri penale împotriva celor de la DGASPC. Ei nu m-au ajutat, ba chiar au o relație de obediență față de frații vitregi (VIDEO)
18:56 - Hideg, după ce lui Coldea i s-au permis deplasările în interiorul UE: Nu mai am încredere în judecătorii de la Curtea de Apel București. Mă întreb dacă dorm bine noaptea după ce au făcut că așa li s-a spus (VIDEO)
18:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie: Factor de noroc pentru Raci. Sunt protejați, favorizați (VIDEO)