Încă 7 decese legate de COVID-19 în România: Per total, 898 de pacienți infectați cu coronavirus au murit la nivel național

Încă 7 decese legate de COVID-19 în România: Per total, 898 de pacienți infectați cu coronavirus au murit la nivel național
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

UPDATE, 8 mai, ora 11//Grupul de Comunicare Strategică a raportat alte șapte decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19 din România. Un număr de 898 de persoane depistate cu coronavirus au murit la nivel național de la debutul pandemiei.

Decesul 892 se referă la o femeie de 80 de ani, din județul Cluj, care a fost confirmată cu COVID-19 în 7 mai. Tot în 7 mai a și murit. Comorbidități: HTA, Diabet zaharat. Neoplasm mamar.

O femeie de 69 de ani, din județul Timiș, a devenit victima 893. Ea a fost confimată cu infecție cu coronavirus în 30 aprilie și a murit în 7 mai. Comorbidități: AVC sechelar, Obezitate.

A 894-a victimă din România este un bărbat de 81 de ani, din județul Timiș. Rezultatul pozitiv pentru SARS-CoV-2 a venit în 1 mai, iar victima și-a găsit sfârșitul în 7 mai.Comorbiditati: HTA, Cardiopatie ischemica.

Decesul 895 implică un bărbat de 78 de ani, din județul Timiș. El a fost confirmat în 21 aprilie și a murit în 7 mai.Comorbidități: Atrofie cerebrală, Etilism cronic, Hematom subdural stâng operat.

Decesul 896 vizează un bărbat de 79 de ani, din județul Iași, care a fost confirmat cu COVID-19 în 29 aprilie. Victima a murit în 7 mai.Comorbidități: HTA, Insuficiență cardiacă, Sechele post AVC.

Decesul 897 se referă la o femeie de 60 de ani, din județul Galați, care a fost confirmată cu COVID-19 în 13 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 8 mai.Comorbidități: Boală renală cronică, Hemodializă cronică.

Decesul 898 se referă la un bărbat de 63 de ani, din județul Alba. A fost confirmat cu COVID-19 în 14 aprilie și a decedat în 7 mai.Comorbidități: HTA, Hepatită cronică virală tip B.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri dimineață, că alți trei pacienți infectați cu coronavirus au murit, astfel că România a ajuns la un bilanț total de 891 de decese legate de COVID-19. Ultimele victime raportate proveneau din județele Neamț, Cluj și Iași.

Încă trei decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19 în România

Decesul 889 se referă la un bărbat de 76 de ani, din județul Neamț, care a fost confirmat cu COVID-19 în 24 aprilie. Decesul s-a produs în 6 mai. Comorbidități: Multiple afectiuni cardiovasculare și pulmonare cronice.

O femeie de 80 de ani, din județul Cluj, a devenit victima 890 din România. Ea a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus în 7 mai.Comorbidități: Hepatomegalie, leucocitoza, Pneumonie, Diabet zaharat, HTA, boala Parkinson.

Decesul 891 vizează o femeie de 79 de ani, din județul Iași, care a fost confirmată cu COVID-19 în 29 aprilie. Ea a murit în 7 mai.Comorbiditati: HTA, insuficienta cardiaca NYHA III, angina pectorala, sechele post AVC.

Regimul de restricții din România ar putea fi actualizat în 15 mai

În 15 mai, România ar trebui să intre în stare de alertă, moment ce ar putea fi marcat de relaxarea restricțiilor de carantină. Astfel, deși nimic nu este încă oficial, premierul Ludovic Orban a oferit deja, miercuri, câteva indicii despre cum va arăta situația din țară, începând cu jumătatea lunii curente.

„În interiorul localității va exista libertate deplină de circulație. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localității. Deocamdată am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care în momentul în care le vom hotărâ, le vom prezenta public”, a declarat Ludovic Orban, în Piața Victoriei, laplecarea convoiuluicu donația oferită de România Republicii Moldova.

Întrebat când vor fi redeschise parcurile, premierul a explicat: „Guvernul, ministrul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență nu au interzis niciodată accesul oamenilor în parcuri. Deciziile de închidere a parcurilor au fost luate de comitete pentru situații de urgență la nivel local, cum a fost și în București. Cred că prima entitate locală care a luat această decizie a fost Primăria Sectorului 2, după care a luat decizia și Primăria Capitalei”.

Referitor la reluarea activității în industriaHoReCa, el a afirmat: „Să știți că în toată perioada aceasta atât eu, ca prim-ministru, cât și colegii mei au fost într-o permanentă consultare cu mediul de afaceri. De asemenea, săptămâna viitoare am stabilit cu doamna ministru Violeta Alexandru (n.r. – Muncă) să invităm consiliul tripartit, patronate – sindicate, pentru a discuta de planul de relansare economică. Avem întâlnire astăzi cu sectorul HoReCa, dar am avut întâlniri cu reprezentanții companiilor, asociațiilor patronale din aproape toate domeniile de activitate, pentru a identifica problemele specifice, pentru a ține cont de propunerile care există din partea acestor structuri patronale pentru fiecare domeniu de activitate. Astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanților HoReCa. Sigur, v-am spus limpede. În analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special cele în spații închise, sunt printre cu cele mai mare risc epidemiologic. Din cauza aceasta, după 15 martie nu vor fi deschise. Hotelurile, în condițiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`