939 de decese legate de COVID-19 în România. Ultimele 3 victime înregistrate în rândul pacienților cu coronavirus proveneau din București, Argeș și Bistrița-Năsăud

939 de decese legate de COVID-19 în România. Ultimele 3 victime înregistrate în rândul pacienților cu coronavirus proveneau din București, Argeș și Bistrița-Năsăud
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

UPDATE, 9 mai, ora 21.30 //Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte trei decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus, astfel că bilanțul victimelor din România a urcat la 939. Ultimele fatalități se referă la persoane care proveneau din București, Argeș și Bistrița-Năsăud.

Decesul 937 se referă la un bărbat de 77 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care a fost confirmat cu COVID-19 în 24 aprilie și a murit în 9 mai.Comorbidități: Cardiopatie ischemică cronică.

Decesul 938 vizează o femeie, de 66 de ani, din București. Ea a fost confirmată cu boala infecțioasă provocată de SARS-CoV-2 în 28 martie, iar decesul a fost înregistrat în 9 mai.Comorbidități: Bronșită astmatiforma. HTA

O femeie de 69 de ani, din județul Argeș, este victima 939 din România. Dacă data confirmării este 7 aprilie, decesul a avut loc în 9 mai.Comorbidități: Diabet zaharat. HTA. Bypass coronarian.

UPDATE, 9 mai, ora 20 //Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă seară, că încă șapte pacienți infectați cu coronavirus au murit în România, astfel că bilanțul înregistrat la nivel național a urcat la 936 de decese legate de COVID-19.

Decesul 930 se referă la un bărbat de 69 de ani, din județul Hunedoara, care a fost confirmat cu COVID-19 în 14 aprilie și a murit în 9 mai.Comorbidități: BPOC. HTA st.II. Diabet zaharat tip II.

Decesul 931 implică o femeie de 80 de ani, din județul Hunedoara, care a fost confirmată cu boala infecțioasă în 6 mai. Decesul a fost înregistrat în 9 mai.Comorbidități: Cardiopatie ischemica. HTA st.II. Fibrilație atrială. Diabet zaharat tip II.

Decesul 932 vizează un bărbat de 83 de ani, din județul Mureș. Confirmarea a venit în 2 mai, iar decesul a avut loc în 9 mai.Comorbiditati: HTA. Boală cardiovasculară. Arteriopatie obliteranta cr. Carcinom scuamos.

Victima 933 este o femeie de 65 de ani, din județul Mureș. A fost confirmată cu COVID-19 în 8 mai și a murit în aceeași zi.Comorbidități: BPOC. Cardiopatie ischemică cr. Obezitate.

Un bărbat de 66 de ani, din județul Mureș, este a 934-a victimă din România. Confirmat cu COVID-19 în 25 aprilie, el a murit în 9 mai. Comorbidități: Astm bronsic. Boala Cushing. Obezitate. HTA. Cardiopatie ischemică.

Decesul 935 se referă la o femeie de 70 de ani, din județul Bacău. A fost confirmată cu infecție cu SARS-CoV-2 în 5 mai și a murit în 9 mai.Comorbiditati: AVC hemoragic. Diabet zaharat. Fibrilatie atriala cr. HTA st.III. Insuficienta cardiaca cronica

Victima 936 este o femeie de 77 de ani, din județul Timiș. Pacienta a fost confirmată cu COVID-19 în 17 aprilie și a decedat în 9 mai.Comorbidități: HTA esentiala. Cardiopatie ischemica. Insuficiență cardiacă cronică. AVC în antecedente. Demență senilă.

UPDATE, 9 mai, ora 15.15 // Autoritățile au raportat alte trei decese în rândul pacienților confirmați cu infecție cu coronavirus din România. Astfel, bilanțul național arată acum 929 de morți în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Decesul 927 se referă la o femeie de 68 de ani, din județul Argeș, care a fost confirmată cu COVID-19 în 2 mai și a murit în 9 mai.Comorbidități: Boală cardio-vasculara. Boală renală cronica – pacient dializat la Centrul de Dializa Pitești.

Decesul 928 se referă la un bărbat de 54 de ani, din județul Sibiu, care a fost confirmat cu COVID-19 în 28 aprilie și a murit în 9 mai.Comorbidități: AVC sechelar cu hemipareza dreaptă. Boală cardio-vasculara.

Victima 929 este un bărbat de 68 de ani, din județul Brașov. A fost confirmat cu COVID-19 în 6 mai. Decesul a fost înregistrat în 9 mai.Comorbidități: Ciroza hepatica decompensata. Insuficienta hepatica cronica. Hipertensiune portala. Fibrilatie atriala. Insuficienta tricuspidiana. HTA. Insuficienta cardiaca gr.II.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că alți trei pacienți infectați cu coronavirus au murit la nivel național, astfel că bilanțul înregistrat de România ajunge la 926 de decese legate de COVID-19.

Decesul 924 se referă la un bărbat de 82 de ani, din județul Mureș, care a fost confirmat cu COVID-19 în 2 mai. El a murit în 7 mai. Comorbidități: Diabet zaharat, Boală Parkinson.

Victima 925 este o femeie de 84 de ani, din județul Galați. Confirmată cu COVID-19 în 27 aprilie, ea avea să moară în 9 mai.Comorbidități: Boală renală cronică. Fibrilație atriala. Sdr.psiho-involutiv. Autoritățile au precizat că victima proveneadin focarul de infecție cu coronavirus de laCaminul de bătrâni municipiul Galați, unde avea calitatea de beneficiar.

La rândul ei, victima 926 provine din focarul de la Căminul de bătrâni din municipiul Galați. Ea avea 77 de ani și era din județul Galați, fiind confirmată cu boala infecțioasă provocată de coronavirusul SARS-CoV-2 în 8 martie, zi în care a fost înregistrat și decesul.

România se pregătește de prima relaxare majoră a restricțiilor

România se pregătește de o primă relaxare a restricțiilor, despre care se crede că va avea loc în 15 mai, când la nivel național cel mai probabil va fi instituită stare de alertă. Astfel, prim-ministrul Ludovic Orban a descris un pic despre măsurile care vor marca viața cetățenilor începând cu jumătatea lunii curente.

„În interiorul localității va exista libertate deplină de circulație. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localității. Deocamdată am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care în momentul în care le vom hotărâ, le vom prezenta public”, a declarat Ludovic Orban, în Piața Victoriei, laplecarea convoiuluicătre Republica Moldova.

Cât despre industria HoReCa, primul-ministru a explicat:„Să știți că în toată perioada aceasta atât eu, ca prim-ministru, cât și colegii mei au fost într-o permanentă consultare cu mediul de afaceri. De asemenea, săptămâna viitoare am stabilit cu doamna ministru Violeta Alexandru (n.r. – Muncă) să invităm consiliul tripartit, patronate – sindicate, pentru a discuta de planul de relansare economică. Avem întâlnire astăzi cu sectorul HoReCa, dar am avut întâlniri cu reprezentanții companiilor, asociațiilor patronale din aproape toate domeniile de activitate, pentru a identifica problemele specifice, pentru a ține cont de propunerile care există din partea acestor structuri patronale pentru fiecare domeniu de activitate. Astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanților HoReCa. Sigur, v-am spus limpede. În analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special cele în spații închise, sunt printre cu cele mai mare risc epidemiologic. Din cauza aceasta, după 15 martie nu vor fi deschise. Hotelurile, în condițiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:52 - Ascensiunea lui Călin Georgescu, e „efectul Trump”. Un profiler susține că Robert F. Kennedy Jr. va veni în România, să-l sprijine pe Georgescu
12:52 - Dan Vîlceanu, întrebat despre scenariul Eduard Hellvig – președinte PNL: Mi-e greu să cred că într-o democrație poți să iei pe cineva de la securitate să îl aduci la partid (VIDEO)
12:39 - George Simion l-a felicitat pe Călin Georgescu. „Sunt bucuros că suveranismul a ieșit pe primul loc”
12:24 - Nicușor Dan: Nu se întâmplă în sociologie ca cineva să aibă acum două săptămâni 3%, acum o săptămână 10% și în ziua votului 20% / E obligatoriu să fie aleasă o președintă care nu are vreun dubiu ca România să fie în UE și NATO
12:16 - Cine este soția lui Călin Georgescu, Cristela Georgescu. Ce profesie are posibila viitoare prima doamnă a României
12:12 - Kremlinul spune că nu știe cine este Călin Georgescu. Moscova nu a auzit prea multe despre opinia lui
12:03 - General român, după victoria lui Călin Georgescu: Avem nevoie de o resetare a partidelor politice, a media, a instituțiilor statului. Duminică vom vota fie pentru pro-euroatlantism, fie pentru anti-euroatlantism (VIDEO)
11:56 - Surse: Ciolacu intenționează să demisioneze de la șefia PSD. El a anunțat deja mai mulți lideri social-democrați
11:46 - Orban: Votul la prezidențiale a fost un vot împotriva Sistemului / Georgescu nu are nicio legătură cu democrația, au câștigat mesajele care incită la ură / Rusia înseamnă sărăcie, autocrație, lipsă de respect față de viața omului (VIDEO)
11:42 - Cristina Prună, după primul tur al prezidențialelor: E nevoie de o guvernare de dreapta, în jurul USR (VIDEO)