Nu mai este niciun dubiu că fostul şef al Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, şi-a falsificat diploma de licenţă . Universitatea Politehnica din Bucureşti a făcut public un specimen al unei diplome emise de instituţia de învăţământ şi modelul folosit de Caraşol. Iar diferenţele se văd cu ochiul liber.
Marius Dănuţ Caraşol a făcut dovada că nu se pricepe la nimic. După ce că nu a fost în stare să termine o facultate, nici măcar să îşi falsifice diploma nu a reuşit.
Potrivit celor de la Edupedu.ro, diferenţele dintre falsul grosolan făcut de fostul şef al Transelectrica şi o diplomă originală sunt de la cer la pământ.
Astfel, cadrul care mărginește diploma falsă este asemănător cadrului din diplomele de Bacalaureat, simbolul cărții cu inițialele Ministerului Educaţiei şi Cercetării ce apare în colțurile diplomei false nu este prezent pe diplomele Universității Politehnica din București, nici în anii 2005-2006, când se presupune că a luat Caraşol licenţa, iar numele Universității Politehnica este articulat „Universității Politehnice” în diploma falsă.
Apoi, datele sunt completate cu pixul și carioca pe diploma falsă, în condițiile în care diplomele emis de Politehnică sunt tipărite la imprimantă din 2005 încoace.
Iar dovada hotărâtoare a falsului o reprezintă seria actului care nu există în baza de date, nefiind tipărită.
„Conform informațiilor furnizate Ministerului Educației Naționale de Compania ROMDIDAC, care anterior anului 2014 tipărea documentele de studii comandate și ulterior emise de instituțiile de învățământ superior, „diploma de inginer cu seria D numărul 02.86.614 nu există în baza de date, nefiind tipărită. Diploma de inginer cu seria D s-a tipărit de la numărul 0000001 la numărul 0023800”, arată un comunicat al Ministerul Educaţiei.
Marius Dănuţ Carașol a fost dat afară de la şefia Transelectrica acum două zile, iar problemele lui nu se opresc aici. Reprezentanţii companiei dau de înţeles că îl vor da în judecată pe fostul şef pentru fals în acte și salarizare conform unor studii pe care nu le are.
“Conducerea Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA va întreprinde toate demersurile în vederea protejării intereselor societății, cu respectarea și aplicarea tuturor prevederilor legale care se impun în această situație. După o analiză juridică riguroasă, în cel mai scurt timp posibil, vor fi decise și dispuse măsurile necesare.”, arată un răspuns al companiei pentru Edupedu.