Tudorel Toader, eforturi pentru a bloca numirea lui Kovesi în fruntea Parchetului European: Financial Times a publicat o scrisoare primită de la ministrul Justiţiei

Tudorel Toader, eforturi pentru a bloca numirea lui Kovesi în fruntea Parchetului European: Financial Times a publicat o scrisoare primită de la ministrul Justiţiei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reputata publicaţie Financial Times a publicat o scrisoare primită de la Tudorel Toader în care acesta motivează de ce Laura Codruţa Kovesi nu ar trebui numită în fruntea Parchetului European.

„Nu am nimic personal împotrivă, dar din toate probele pe care le-am văzut de la judecători și procurori și alte surse credibile nu ar trebui numită în aceasta funcţie importantă”, transmite clar în scrisoare Tudorel Toader.

Ministrul se axează pe revocarea lui Kovesi din fruntea DNA şi susţine în scrisoare că aceasta ar fi încălcat legea.

„Doamna Kovesi nu a fost revocată pentru că DNA ancheta politicieni corupți, ci pentru că DNA a încălcat legea, o spune CCR”, scrie Tudorel Toader.

Toader susține că DNA ar fi făcut, sub conducerea lui Kovesi, 3.420 de dosare unor judecători și procurori și o citează pe judecătoarea Dana Gârbovan, care s-ar fi declarat ”șocată”.

”Aceste investigații rămâneau de obicei deschise și nu erau niciodată trimise în judecată. Ele erau folosite ca mijloc de presiune asupra judecătorilor”, a scris Tudorel Toader.

Această scrisoare apare fix în ziua în care se desemnează echipa de negociere pentru numirea viitorului şef al Parchetului European, dar şi în ziua în care Kovesi este chemată la secţia specială pentru a fi audiată în dosarul extrădării lui Nicolae Popa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`