Terasele din România se redeschid. Proprietarii trebuie să aducă localurile la standarde anti-coronavirus până în 1 iunie, iar pregătirile sunt deja în toi (FOTO, VIDEO)

foto: Inquam Photos / George Calin

Doar un weekend mai desparte România de o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, care presupune, printre altele, și redeschiderea teraselor. Astfel, nu numai clienții numără cu nerăbdare clipele rămase până luni, 1 iunie, ci și patronii sau angajații, care trebuie să aducă localurile la standardele impuse de autorități pentru a limita răspândirea COVID-19, în baza cărora le este permis să își reia activitatea. Acestea fiind spuse, pregătirile sunt în toi, după cum se poate observa și în galeria foto.

Redeschiderea teraselor din 1 iunie, doar la standardeanti-coronavirus. Pregătirile sunt deja în toi

La fel se întâmplă și în Centrul Vechi al Capitalei, una dintre cele mai active zone ale Bucureștiului la nivel de viață de noapte – în vremurile pre-pandemice. Proprietarii de terase au început cu mici renovări, însă imaginile surprinse de echipa B1 TV arată că nu toți au mutat încă mesele și mobilierul de afară, cum cer noile măsuri, precum și că foarte multe scaune sunt așezate la fel cum erau și înainte de criza COVID-19. Totuși, până luni mai sunt trei zile.

„Aș vrea să se deschidă, că destul am stat la izolare. Ar fi ok și cu distanța, dar acum nu știu în ce măsură se poate păstra distanța de 2 metri. De exemplu, dacă stai la o masă spate în spate, nu mai sunt 2 metri. Aș vrea să se deschidă”, a spus unul dintre trecători, vineri, pentru reporterul B1 TV.

Trebuie amintit că, totuși, terasele nu se vor redeschide la parametri obișnuiți, ci numai cu o distanță de cel puțin 2 metri între mese și cu alte măsuri anti-coronavirus.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

O nouă relaxare de restricții în România. Anunțul făcut de Executivul României

Guvernul Orban a prezentat, joi, lista de măsuri ce vor intra în vigoare din 1 iunie, la câteva ore distanță de momentul în care președintele Klaus Iohannis anunța o nouă etapă de relaxare a restricțiilor din România, precum și în ce va consta aceasta.

„Începând din 1 iunie, câteva activități, care până acum au fost interzise, vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control.De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă.În ce privește deplasările în afara localității, acestea, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate”, spunea președintele.

Șeful statului preciza, de asemenea, că „tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă.În ce privește competițiile sportive avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar, atenție, pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`