Teatrul Naţional din Bucureşti își reia activitatea, din 15 iunie. Ce spectacole poți vedea

Odată cu intrarea pe o pantă descendentă a numărului de cazuri confirmate cu coronavirus, activitățile se vor relua treptat, sub incidența unor reguli stricte, impuse de starea de alertă.

Și sectorul cultural își reia, progresiv, programul, după mai bine de două luni de pauză.

În acest context, Teatrul Naţional din Bucureşti a anunțat că își va redeschide porțile Amfiteatrului, din data de 15 iunie.

În ce condiții se va face accesul la spectacole

Zilele trecute, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a menționat că, deși unele spectacole se vor relua, acestea vor fi găzduite în spații deschise, alături de o altă serie de reguli.

„Sălile propriuzise, e mai dificil să fie deschise. Măsurile sunt restrictive, tocmai pentru a împiedica răspândirea coronaviruslui de tip nou. Practic, într-o sală de 200 de locuri ar putea să fie invitați maxim 30-40 de spectatori, ceea ce ar îngreuna foarte mult acest flux, pentru că, ar fi mai mulți doritori, cu siguranță. Și atunci, soluția, mai ales pe timpul sezonului cald, e aceea de a organiza activități culturale în aer liber, în spații deschise.

Avem deja câteva soluții și vor fi aplicate începând din 1 iunie pentru teatrele care sunt pregătite și pentru celelalte, din 15 iunie. Noi le dăm tot sprijinul logistic de care au nevoie”, a punctat aceasta la Digi 24, dând asigurări că vor fi respectate toate măsurile de protecție, cu privire la distanțarea socială.

Amfiteatrul TNB, gata de a primi spectatorii

Momentan, Amfiteatrul TNB este singura scenă din România construită în aer liber, aflată în incinta unui teatru, care îndeplineşte condiţiile de siguranţă a spectatorilor şi artiştilor pentru buna desfășurare a activității în condiţii de siguranţă, în contextual normelor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

De aceea, pentru a respecta cu stricteţe recomandările de distanţare fizică, dintre cele 300 de locuri disponibile ale Amfiteatrului, vor fi puse în vânzare bilete pentru numai 60, au anunțat reprezentații instituției.

Spectatorii vor fi obligaţi să poarte mască de protecție pe toată durata evenimentului. Totodată, vor fi obligatorii dezinfectarea mâinilor, termoscanarea de către personalul teatrului și respectarea distanţării de minim 1,5 m între persoane în incinta teatrului.

Ce spectacole poți vedea

Program 15 – 30 iunie 2020

Luni, 15 iunie & Marţi, 16 iunie, ora 21:30

Frumos e în Septembrie la Veneţia

De Teodor Mazilu. Regia: Mariana Cămărăşan. Scenografia: Vladimir Turturică. Cu: Oana Pellea şi Mircea Rusu

Joi, 18 iunie & Vineri, 19 iunie, ora 21:30

ActOrchestra

Regia: Horia Suru. Cu: Emilian Mârnea, Florin Călbăos, Petre Ancuţa

Sâmbătă, 20 iunie, ora 21:00

Vivien Leigh – ultima conferinţă de presă

De Marcy Lafferty. Regia: Liana Ceterchi. Cu Lamia Beligan

Duminică, 21 iunie, ora 21:30

AfterHours

Text & regie: Radu Iacoban. Cu: Anghel Damian şi Cătălin Babliuc

Miercuri, 24 iunie & Joi, 25 iunie, ora 21:00

Matilda şi groparii

De Stela Giurgeanu. Regia: Mircea Rusu. Scenografia: Gabi Albu

Cu: Amalia Ciolan, Cesonia Postelnicu, Erika Băieşu, Fulvia Folosea, Lari Giorgescu

Vineri, 26 iunie, 21:00

A fost odată în România

Regia: Dragoş Huluba. Cu: Ileana Olteanu, Violeta Huluba, Eduard Adam, Dragoş Huluba

Sâmbătă, 27 iunie, 21:30

20 de ani în Siberia

După Aniţa Nandriş-Cudla. Regia: Sorin Misirianţu. Cu: Amalia Ciolan

Duminică, 28 iunie, 21:00

Anonimul veneţian

După Giuseppe Berto. Regia: Ion Caramitru. Scenografia: Florilena Popescu Fărcăşanu. Cu: Ilinca Goia şi Ioan Andrei Ionescu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`