Tăriceanu, despre succesul lui Kovesi la Bruxelles: „O demonstraţie perfectă cum intervine factorul politic în această alegere”

Tăriceanu, despre succesul lui Kovesi la Bruxelles: O demonstraţie perfectă cum intervine factorul politic în această alegere

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut miercuri că votul din Comisia LIBE câștigat de Kovesi reprezintă o lecție de implicare a factorului politic în justiție, fix ceea ce Bruxellesul reproșează României.

„Este o exemplificare perfectă care ne vine de la Parlamentul European, care este foarte generos să ne înveţe pe noi că în Justiţie nu trebuie să intervină factorul politic şi ne-a făcut astăzi o demonstraţie perfectă cum intervine factorul politic în această alegere”, a precizat Tăriceanu.

Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot. Decizia finală privind viitorul procurorul-șef european va fi luată în urma negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`