Suceava: 246 de pacienți cu Covid-19 vor fi externați urmând să fie tratați acasă

Suceava: 246 de pacienți cu Covid-19 vor fi externați urmând să fie tratați acasă
sursa foto Facebook

Prefectura Suceava a anunțat miercuri că un număr de 246 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost externați din unitățile spitaliceşti sucevene, urmând să fie tratațila domiciliu, în condiții de carantină. Pe de altă parte prefectura Suceava a anunțat că alți 24 de suceveni s-au vindecat deja după ce au fost infectați cu Covid-19.

În județul Suceava mai erau 2.997 de persoane în autoizolare la domiciliu şi 1.118 de suceveni în carantină instituționalizată.

În unitățile de carantinare din județul Suceava mai erau disponibile de 657 de locuri. De asemenea, până miercuri au ieșit din autoizolare 7.746 de persoane, iar din carantină instituționalizată alte 298 de persoane. Județul Suceava a devenit cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirus, în prezent bilanțul cazurilor confirmate indicând 1.430 de persoane confirmate cu COVID-19.

De asemenea, până miercuri la amiază, 54 de suceveni care au murit au fost confirmați cu Covid-19.

Suceava este primul oraș din România intrat în carantină totală

Suceava este primul oraș din România intrat în carantină totală, după ce a devenit un adevărat focar de infecție.Pe lângă municipiu, opt comune limitrofe sunt vizate de aceeași măsură specială.

În acest context, minisistrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers la Suceava. Acesta a anunțat că spitalul Județean va fi militarizat și cădoctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat funcţia de manager.

Tătaru a mai spus că vor fi testați medicii suceveni din linia întâi precum, precum și contacții acestora, precizând că erauinternate 324 de persoane la unitatea medicală din oraș.

‘Vor fi testați cei din linia întâi, personalul medical, precum și contacții contacților, în ritmul în care avem un rezultat pozitiv’, a spus Tătaru.

Carantină totală la Spitalul Județean din Suceava

Una dintre măsurile radicale luate de noua conducere militarizată aa spitalului județean Suceavaesteinstituirea carantinei instituționalizate a personalului medical și adminsitrativ din cadrul spitalului.

Medicii și asistentele care nu acceptă această variantă nu va avea voie să mai practice activitatea în cadrul unității. Cadrele medicale vor fi separate de familie în locații special amenajate șiși vor avea voie să circule în mod organizat doar pentru a se deplasa la locul de muncă.

În vederea carantinării au fost preluate hoteluri și locații din cadrul campusului Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`