CORONAVIRUS | Studiu: Virusul COVID-19 nu a fost creat în laborator

CORONAVIRUS | Studiu: Virusul COVID-19 nu a fost creat în laborator
Foto: pixabay.com

Una dintre ipotezele legate de originea noului coronavirus afirmă că totul ar fi izbucnit dintr-un laborator din Wuhan, China.

Cu toate acestea, un studiu ar putea detrona această variantă.

Un grup de cercetatori a comparat genomul noului coronavirus cu cele ale altor 7 coronavirusuri: SARS, MERS, SARS, CoV-2, NL63, OC43 si 229E, conformLivescience.com

„Analiza noastră arată clar că virusul nu este un construct de laborator sau manipulat cu un scop precis”, spun realizatorii studiului.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că noul coronavirus are o strânsă legatură cu predecesorul său SARS, ce provoacă un sindrom respirator sever acut, virus ce a făcut ravagii în 2002.

Oamenii de știință au studiat diferențele dintre codurile celor doi viruși, încercând să le modifice în vreun fel, dar au concluzionat că „natura a fost mai deșteaptă”, iar noul coronavirus a suferit o mutație care a fost mai solidă și complet diferită de tot ceea ce ar putea crea cercetătorii, potrivit sursei citate.

Cercetătorii iau în calcul două variante: fie mutația s-a produs la o gazdă animală înainte ca virusul să ajungă la om, fie după ce s-a facut transferul animal-om.

Totodată, specialiștii sunt de părere că dacă virusul a intrat în celulele umane în formă patogenă, acest lucru crește posibilitatea unor evoluții ulterioare.

Bilanțul îmbolnăvirilor de coronavirus în întreaga lume a depășit pragul de 300.000. Peste 13.000 de oameni au murit din cauza COVID-19, iar alți aproape 10.000 sunt în stare critică.

Duminică dimineață, erau raportate 308.473 de îmbolnăviri în 181 de țări și teritorii. 95.828 s-au vindecat, dar 9.943 (5%) sunt în stare critică. 13.069 au murit de la debutul epidemiei, ridicată între timp la nivel de pandemie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`