STUDIU: Tinerii şi persoanele sănătoase pot avea complicații pe termen lung, după infectarea cu Covid-19

STUDIU: Tinerii şi persoanele sănătoase pot avea complicații pe termen lung, după infectarea cu Covid-19

Persoanele tinere, care nu au alte boli și nu au avut o formă severă de COVID-19, pot avea probleme la nivelul organelor,chiar și după câteva luni de la momentul infecției, scrie The Guardian, potrivitun studiu britanic.

Forma bolii a fost numită ”Covid pe termen lung”. Studiul aratăcă peste 60.000 de britanici manifestă acestă formă.Aceștia rămân cu oboseală prelungită, durere, dificultăţi de memorie şi respiraţie.

Studiulse numeşte Coverscan şi este realizat pe 500 de tineri care nu au probleme importante de sănătate.

Rezultatele preliminare ale studiuluimai aratăcă 70% din pacienţii infectaţi rămân cu anumite complicațiila nivelul inimii, ficatului, plămânilor şi pancreasului, după patru lunide la momentul infectării.

„Vestea bună este că afectarea organelor este una uşoară, dar cu toate acestea, pentru 25% din pacienţi sunt implicate mai multe organe.” a declarat Amitava Banerjee, cardiolog şi profesor asociat la University College London, potrivit Adevarul.

„Este important să aflăm dacă această afectare se diminuează sau există vreun grup pentru care ea poate deveni gravă”, mai spune aceasta.

În unele cazuri,complicațiile la nivelul inimii sau a plămânilor au dus la probleme de respiraţie, în timp ce afectarea ficatului sau a pancreasului au dus la semne gastroenterologice.

Însă, studiul nu a demonstrat 100% că organele sunt afectate din cauza simptomelor continue.

Rezultatelenu au fost încă evaluate ştiinţific de specialişti independenţi.

Medicul susține că niciunul dintre pacienţii examinaţi nu a fost scanat înainte de a avea Covid-19.

Vârsta medie a participanţilor a fost de 44 de ani.

Pacienţii Covid-19 vor fi monitorizați, iar realizatorii studiuluivor analiza și oamenii care au avut alte infecţii virale, precum gripa, pentru a putea face o comparaţie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”