STUDIU: Două noi simptome ale infecției cu COVID-19 la copii

STUDIU: Două noi simptome ale infecției cu COVID-19 la copii

Potrivit unui studiu realizat de specialiștii de la Queen’s University Belfast, două noi simptome privind infecția cu COVID-19 în rândul copiilor au fost descoperite.

Două noi simptome ale infecției cu COVID-19 la copii

Până în prezent, lista de simptome pentru coronavirus la copii includea doar temperatură ridicată, tuse nouă și continuă, pierderea sau schimbarea simțului mirosului sau gustului.

Acum, diareea și voma au fost adăugate ca posibile simptome pentru COVID-19, scrie The Guardian.

„În eșantionul nostru, diareea și vărsăturile au indicat mai bine boala decât tusea sau chiar modificările mirosului și gustului”, susține dr. Tom Waterfield, autorul principal al studiului.

Potrivit sursei citate, luând în considerare cele trei simptome recunoscute oficial până în prezent, testarea copiilor simptomatici ar identifica 76% din cazuri. Odată cu adăugarea acestor două noi simptome, procentul de identificare a cazurilor de infectare ar putea crește până la 97%.

Studiul a avut loc în perioada 6 aprilie – 3 iulie și a implicat peste 990 de copii ai lucrătorilor din domeniul sănătății din Marea Britanie cu vârste cuprinse între doi și 15 ani. Niciunul nu fusese internat la spital cu COVID-19.

STUDIU: Copiii asimptomatici, mai contagioși decât adulții internați la terapie intensivă

Cel mai amplu studiu privind COVID-19 la copii, realizat de două mari spitale din SUA, arată date critice privind rolul jucat de cei mici în răspândirea pandemiei, scrie MedicalXpress.

Studiul a fost realizat de Massachusetts General Hospital (MGH) și Mass General Hospital for Children (MGHfC) pe un lot de 192 de copii cu vârste între 0 și 22 ani, 49 de copii testați pozitiv la SARS-CoV-2 și un lot adițional de 18 copii care au dobândit coronavirusul în timp ce sufereau de alte afecțiuni. Copii infectați au prezentat nivele surprinzător de mari de coronavirus în căile aeriene, comparativ cu adulții aflați în terapie intensivă pentru tratament împotriva COVID-19.

„Nu mă așteptam ca încărcătura virală să fie atât de mare. Gândiți-vă la un spital și la toate măsurile de precauție luate pentru a trata adulții grav bolnavi, dar încărcăturile virale ale acestor pacienți spitalizați sunt semnificativ mai mici decât un „copil sănătos” care se plimbă cu o sarcină virală mare SARS-CoV-2″, spune dr. Lael Yonker, director al Centrului de Fibroză Chistică din cadrul Massachusetts General Hospital, autor principal al studiului, „SARS-CoV-2 la copii: Prezentare clinică, contagiere și răspunsuri imune”, publicat în Journal of Pediatrics.

Transmisibilitatea sau riscul de contagiune este cu atât mai mare cu cât ai o încărcătură virală mai mare. Și chiar și atunci când copiii prezintă simptome tipice COVID-19, cum ar fi febra, secreții nazale și tuse, ele se suprapun adesea bolilor comune ale copilăriei, inclusiv gripa și banala răceală. Asta îngreunează diagnosticarea cu COVID-19 a copiilor, mai explică Yonker.

Epidemia de rujeolă, simptome asemănătoare cu COVID-19 la debut

În România, Dr. Virgil Musta, Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a vorbit, pentru B1.ro, despre epidemia de rujeolă din România.

INSP a raportat peste 20.000 de cazuri de pojar de la începerea sezonului, un diagnostic care în fază incipientă, prezintă simptome similare cu cele determinate de noul coronavirus.

„Să ne aducem aminte că în urmă cu 4-5 ani, tot din cauza rujeolei, în județul Timiș au fost 8 morți. Epidemia s-a explicat prin faptul că rata de vaccinare a scăzut sub 60%.

Rujeola e o boală care evoluează sever într-un număr mic de cazuri. Există două complicații severe în acest caz: pneumonia dată de virus și meningoencefalita, cu complicații mortale.

Simptomele seamănă în perioada de debut, cu cele de la SARS-COV-2. Apoi, rujeola se caracterizează prin erupție de tegument. La început, într-adevăr, se manifestă prin febră, prin tuse. Sezonul de rujeolă începe în perioada iarnă-primăvară, februarie-martie”, a declarat medicul pentru B1.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`