Cum se simte medicul erou de la Neamț. Aflat într-un spital din Belgia, Cătălin Denciu ar fi intubat, dar într-o stare stabilă

Cum se simte medicul erou de la Neamț. Aflat într-un spital din Belgia, Cătălin Denciu ar fi intubat, dar într-o stare stabilă
Foto: pixabay.com

Medicul erou Cătălin Denciu a ajuns la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, unde în prezent ar fi intubat, dar în acest moment este într-o stare stabilă. Echipa medicală de acolo i-a făcut deja o evaluare, iar acum doctorul român este sub tratament.

Cum se mai simte medicul erou de la Neamț, Cătălin Denciu

Ajuns în Belgia duminică dimineață, medicul erou Cătălin Denciu este intubat, stabil, iar căile sale respiratorii sunt în regulă, însă tragedia de la Neamț i-ar fi produs arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corpului, nu pe 40% cum se credea inițial. Prognoza pare a fi una favorabilă, având în vedere că respirația prezintă semne bune, dar trei zile sunt critice, susțin surse pentru Antena 3.

Premierul Ludovic Orban, care și-a exprimat aprecierea pentru Cătălin Deciu, a oferit duminică după amiază noi detalii despre stareamedicului erou.

„Pot să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamț că a ajuns la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. A fost preluat, s-a evaluat starea de sănătate și este în tratament. Am o rugăminte către reprezentanții mass media, o rugăminte pe care v-o formulez în numele managementului spitalului – nu mai sunați direct la spital, la secția respectivă, la centrul pentru arși, pentru că literalmente prietenii belgieni care ne-au acordat sprijin imediat ne-au semnalat faptul că există un adevărat bombardament din partea jurnaliștilor din România asupra activității. Îi rog din nou pe cei care efectuează aceste apeluri din partea mass media să nu mai sune, pentru că nu fac altceva decât să deranjeze. Suntem ținuți la curent cu evoluția stării de sănătate a medicului erou. Când avem informații relevante, le vom pune la dispoziția mass media. Ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor și putem să vă spunem că este îngrijit în cele mai bune condiții, deoarece Spitalul Militar Regina Astrid este unul dintre spitalele care are unele dintre cele mai ridicate standarde în materie de tratare a marilor arși”, a declaratLudovic Orban.

Medicul Cătălin Danciu a ajuns în Belgia, duminică după prânz, la bordul unui avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, cu asistenţă medicală specializată asigurată de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti. El a fost internat la Spitalul Militar Regina Astrid.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:29 - O companie aeriană vinde mămăligă cu brânză la plic. Câți bani trebuie să plătești pentru a mânca preparatul, la înălțime
16:17 - Ce a pățit Anca Țurcașiu, la una dintre probele de la Asia Express. Vedetei nu i-a venit să creadă: „Eu chiar am o problemă”
16:17 - Un profesor de engleză din Bucureșt, cercetat. Ar fi violat, corupt și agresat sexual o minoră
16:17 - Gigi Becali, scandalizat după ce Luțu i-a arătat Instagramul: „Când am văzut femei, femei, femei, i-am zis ‘Du-te, bă, de aici!’ și i-am aruncat telefonul”
16:08 - Newsweek: Cine e vicecampionul olimpic la tir ce a devenit solist de operă? Depresia l-a făcut să piardă aurul
16:06 - Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
15:57 - SUA ar fi împiedicat un atac armat în Ungaria. Șase tineri reținuți în fața unui bar din Budapesta
15:44 - Marian Rasaliu: Exclus ca PSD să aibă o relație preelectorală cu AUR-ul lui George Simion. Am convingerea că, arătând așa sondajele, Marcel Ciolacu va câștiga inclusiv turul 2 (VIDEO)
15:39 - Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter
15:39 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu a pierdut foarte multe procente. În contextul în care îi dă voturi lui Simion, e posibil să avem o finală Ciucă – Simion (VIDEO)