Stare de alertă. Ce reguli trebuie să respecte saloanele de înfrumusețare

Stare de alertă. Ce reguli trebuie să respecte saloanele de înfrumusețare
FOTO: Pixabay.com

Saloanele de înfrumusețare urmează să se redeschidă după data de 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență. Acestea însă nu vor mai putea funcționa ca înainte, ci va fi necesar un set de noi reguli care să prevină infectarea și răspândirea noului coronavirus. Patronii și angajații saloanelor de înfrumusețare ar urma să respecte anumite reguli în timpul stării de alertă.

Numărul programărilor și spațiile de așteptare din saloanele de înfrumusețare sunt doar câteva dintre schimbările ce se pare că vor veni odată cu ziua de 15 mai. Spațiile dedicate clienților care au ajuns devrem la salon sau care urmează să aștepte până când vor fi primiți sunt considerate zone sensibile, iar din acest motiv regula s-ar putea schimba, după cum a declarant și Raed Arafat, potrivit A1.ro.

Stare de alertă, reguli pentru saloanele de înfrumusețare

Cele mai multe dintre saloanele de înfrumusețare funcționau după un calendar sau o agenda de programări, iar clienții erau cei care așteptau până când le venea rândul la coafor sau la cosmetică. Timpul acesta putea să varieze, iar uneori persoanele nu erau primite fix la ora la care știau că vor începe procedurile de îngrijire, ori se întâmpla ca din motive personale chiar un clinet să întârzie la programarea stbilită.

Acum însă regulile pentru realizarea programărilor ar urma să se schimbe, având în vedere că sălile de așteptare sunt considerate spții sensibile, așa cum a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

Dacă până acum clientul era cel care aștepta la programare este posibil ca rolul să se inverseze și să devină coaforul sau cosmeticiana persoana care așteaptă. Mai mult decât atât, acest lucru ar putea să nu mai fie permis în interiorul saloanelor de înfrumusețare

„Ai nevoie de măsuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetică. Nu poți nelimitat să le ții închise, trebuie să-și reia activitatea, dar sub o formă nouă. Posibil că nu vor avea zonă de așteptare, trebuie să te programezi, te duci direct la programare, știi că ești așteptat. Ai întârziat, vine altul în locul tău, nu stai și aștepți acolo. Te duci și te plimbi pe stradă o jumătate de oră și te întorci, nu stai acolo. Zona de așteptare va deveni una sensibilă, va trebui să nu mai existe temporar. Trebuie să se înțeleagă că ne gândim cu colegii specialiști la acest domeniu, la măsuri punctuale, pe diferite domenii, care trebuie să fie luate ca măsuri compensatorii la măsurile de relaxare”, a explicat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Săbătății potrivit sursei citate anterior.

Saloanele de înfrumusețare, se pregătesc pentru deschiderea din 15 mai

Până la anunțarea altor reguli concrete privind redeschiderea și funcționarea saloanelor începând cu data de 15 mai, proprietarii au început deja să își ia primele măsuri de siguranță, pentru momentele în care oamenii vor veni la tuns, la manichiură, etc. relatează sursa citată anterior.

Dezinfectarea spațiilor, echipamente de protecție sau chiar separatoare pentru scaunele clienților sunt câteva dintre elemtentele care se regăsesc în măsurile pe care managerii saloanelor de înfrumusețare au decis să le aplice.

În anumite saloane de înfrumusețare, se pare că dezinfectarea se va face după fiecare client în parte, fapt ce ar urma să conducă la o scăderea a numărului de programări.

Mai mult decât atât și prețurile procedurilor cosmetice și al altor servicii din saloanele de înfrumusețare ar urma să crească, potrivit A1.ro, având în vedere că managerii vor introduce noile costuri în prețurile obișnuite ale salonului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie