Ministrul Sorin Cîmpeanu a prezentat joi dimineață concluziile sedințeila care au participatși reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ, dar și președintele asociației de părinți și cel al Consiliului Național al Elevilor.
În urma consultărilorau rezultat următoarele concluzii:
- Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, 22-25 iunie, pentru probele scrise ale Examenului de EvaluareNațională și 28 iunie-1 iulie pentru probele scrise ale Bacalaureatului.
- La examenul de bacalaureat probele de competențăvor fi echivalate conform unor proceduri elaboratede către Ministerul Educației. Se vor susține probele de competențe digitalepentru promoțiile anterioare.
- Structura anului școlar nu va suferi nicio modificare pentru clasele terminale, nici din perspectiva activităților didactice, nici a vacantei,nici a examenelor națioanle.
- Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai.
- Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai,spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai.
- Se va face practic o punte între finalul vacanței pentru sărbătorile pascale ortodoxe și catolice și începutul vacanței pentru sărbătorile pascale ortodoxe.
- Pentru clasele terminale, vacanțele nu vor suferi niciun fel de modificare.
- În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online.
- Semestrul al doilea se încheie pe 25 iunie.
- Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul anului școlar va rămâne la datele cunoscute. Este vorba despre elevii care au un an școlar de 37 de săptămâni.Dacă le-am prelungi și lor cu o săptămână, merge prea aproape de luna august. Soluția la această situație este renunțarea la Săptămâna Altfel și îndrăznesc să spun acest an școlar este în integralitate altfel, nu numai Săptămâna Altfel
- Având în vedere reducerea cu o săptămână a semestrului al doilea, se pot comprima acele activități de evaluare și încheierea situației școlare, astfel că nu va fi nevoie de recuperări, datorită efortului cadrelor didactice și a faptului că nu se dau tezele semestriale.
- Evaluarea națională pentru clasa a doua se reprogramează în luna 25-28 mai.
- Pentru localitățile carantinate, simulările se vor organiza după ieșirea din carantină.
- Programul național de acțiuni remediale se va organiza în întreaga perioadă în care există actiități didactice, doar până la pragul de infectare de 6 la mia de locuitori
Ministrul Educației a subliniat și că problema testării în școli va fi rezolvată foarte rapid, în sensul în care vor exista teste non-invazive, potrivit hotnews.ro.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE