Seria animată ”The Looney Tunes”, relansată pentru a se adapta ”sensibilităţilor moderne”. Bugs Bunny, vânat cu o coasă, în loc de pușcă (VIDEO)

Compania Warner Bros. a relansat celebrele desene animate din seria „The Looney Tunes”, cu o serie de schimbări, adaptate „sensibilităţilor moderne”.

Mai exact, personajele principale nu vor mai folosi arme de foc, acestea fiind înlocuite cu…arme albe.

Fără arme de foc în desenele animate

Bugs Bunny, Daffy Duck, Sylvester și restul personajelor de desene animate, îndrăgite de generații întregi de copii, nu vor mai fi prezentate celor mici cu arme de foc.

Noua serie, difuzată începând cu 27 mai în SUA pe platforma de streaming HBO Max, va prezenta niște episoade mai scurte, păstrând stilul aventurilor amuzante de la începutul anilor 1940.

De asemenea, pentru a mai elimina din acțiunile „violente” ale personajelor, armele de foc au fost scoase din poveste.

Decizia a fost luată într-un moment delicat pentru America, în care demonstraţiile împotriva violenţei exercitate de poliţişti, generate de moartea afro-americanului George Floyd, abundă în Statele Unite.

„Nu mai folosim arme de foc”, a declarat Peter Browngardt,producătorul seriei animate,citat de New York Times.

Bugs Bunny, vânat cu o coasă

În noua serie, Elmer Fudd continuă să îl vâneze pe Bugs Bunny, însă folosește o coasă, în detrimentul puștii.

Și Sam piratul şi-a schimbat pistolele cu un cârlig.

„Suntem într-o epocă anti-bullying, toţi trebuie să fie prieteni, toată lumea trebuie să se înţeleagă. The Looney Tunes sunt aproape antiteza. Sunt personaje aflate în conflict, uneori foarte violente”, a punctat scenaristul Johnny Ryan.

Ultimele minute din viața lui George Floyd au generat proteste de amploare în SUA (VIDEO)

Moartea afro-americanuluiGeorge Floyd, de 46 de ani, survenită pe 25 mai, în fața unui magazin, din cauza unei intervenții brutale a poliției din Minneapolis, a stârnit o puternică revoltă în Statele Unite ale Americii.

Cuvintele „I can’t breathe” („nu pot să respir”) au devenit simbolulprotestelor antirasiale, desfășurate sub sloganul „Black Lives Matter” („viețile negrilor contează”), marcând astfel o reluare a luptei anti-rasism în întreaga lume.

Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile orașelor americane. Deși mitingurile în numele lui Floyd și ale altor victime ale brutalității poliției au fost în mare parte pașnice în timpul zilei, după lăsarea nopții, mulțimile au apelat la revolte, vandalism, incendiu și jafuri, făcându-se și uz de armă.

Demonstrații similare au avut loc și în Europa și Australia.

George Floyd, considerat un martir

Moartea luiGeorge Floyda generat două tabere, cu două puncte de vedere diferite.

Pe de o parte, există cei care susțin că moartea luiGeorge Floydeste doar cel mai recent episod dintr-o serie lungă de acțiuni brutale ale poliției față de comunitatea de culoare din America, iar în tabăra cealaltă se află cei care susțin că violența forțelor de ordine, deși există pe alocuri, nu are cauze rasiale la bază și poate viza orice individ, la nevoie.

Candace Owens, o activistă conservatoare, a subliniat că nu îl vede peGeorge Floyddrept un„martir” al comunității afro-americane, reproșându-le americanilor de culoare că numai ei pot transforma un infractor în erou, oferind drept exemplu pozitivlatinoamericanii sau evreii dinSUA.

George Floydnu a fost o persoană grozavă. Nimeni nu merită să moară într-o asemenea manieră, dar să fiu a naibii dacă noi restul comunității trebuie să suferim pentru un eveniment care se întâmplă atât de rar în America. Ai cu 25% mai multe șanse, ca infractor alb, violent, să mori în mâna poliției decât dacă ești un infractor de culoare”, a declarat, printre altele, Candace Owens.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`