Șeful DGA Prahova și șeful adjunct IPJ Prahova, audiați la DNA Ploiești: Acuzaţii de trafic de influenţă, luare de mită şi cercetare abuzivă (VIDEO)

Șeful DGA Prahova și șeful adjunct IPJ Prahova, audiați la DNA Ploiești: Acuzaţii de trafic de influenţă, luare de mită şi cercetare abuzivă (VIDEO)

Șeful DGA Prahova, Constantin Ispas, și șeful adjunct IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, au fost aduși, luni dimineață, la DNA Ploiești, pentru audieri, informează B1 TV.

Constantin Ispas a precizat, luni, la sediul DNA Ploiești, că nu știe de ce a fost chemat și că vine din concediu. „Nu cunosc. Sunt în concediu”, a spus Ispas.
 
Capetele de acuzare pe numele lui Constantin Ispas, şeful DGA Prahova, sunt trafic de influență, luare de mită, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, spălarea banilor şi cercetare abuzivă.

Potrivit procurorilor, acesta a pretins și primit, în perioada aprilie 2010 – februarie 2011, câte 10.000 euro, în două tranșe de la un denunţător, pentru a-l determina pe comisarul șef Saghel Emanuel să instrumenteze în mod favorabil dosarul penal înregistrat la D.I.I.C.O.T. Ploiești, care avea ca obiect activitatea desfășurată de societatea denunţătorului.

Emanuel Saghel, care a ajuns și el luni la sediul DNA Ploiești, este acuzat că, în calitate de ofiţer crimă organizată Ploieşti, a furnizat informaţii unei persoane cercetată într-un dosar penal D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești.

Mai exact, persoana în cauză a fost avertizată că este interceptată, şi informată cu privire la data la care vor avea loc percheziţii la casa sa.

În schimb, Saghel a pretins şi primit, în perioada martie – noiembrie 2014, bilete pentru fiecare meci de fotbal disputat de către F.C. Petrolul Ploieşti, pe teren propriu.

La DNA Ploieşti a ajuns şi adjunctul IPJ Prahova, Adrian Rădulescu. Rădulescu este acuzat de cercetare abuzivă, deoarece împreună cu Constantin Ispas au folosit ameninţări și promisiuni, pentru a determina trei persoane să formuleze denunţuri la adresa unor ofiţeri de poliție de la S.I.F. Prahova.

Șeful DGA Prahova și șeful adjunct IPJ Prahova, audiați la DNA Ploiești

Urmăriți B1TV.ro și pe
`