Ședință la Ministerul Sănătății pe tema crizei de locuri la ATI pentru pacienții cu coronavirus: Ministrul discută cu reprezentanții unităților medicale din București și cu cei ai DSU și DSP

Ședință la Ministerul Sănătății pe tema crizei de locuri la ATI pentru pacienții cu coronavirus: Ministrul discută cu reprezentanții unităților medicale din București și cu cei ai DSU și DSP
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ședință la Ministerul Sănătății, luni dimineață, pe tema crizei de locuri din secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19. Ministrul Vlad Voiculescu discută cu reprezentanţii spitalelor COVID-19 şi suport COVID din Capitală, cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, informează B1 TV.

Oficialii din domeniul sănătății caută soluții pentru suplimentarea locurilor de terapie intrensivă pentru pacienții cu COVID-19

După ședința de la Ministerul Sănătății, începând de la ora 11.00, este programată o altă ședință a reprezentanților spitalelor judeţene şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică

În acest moment, mai sunt doar 30 de locuri ATI disponibile în ţară, dar niciunul în București.

Premierul Florin Cîțu cere creșterea numărului real de paturi ATI la 1600

Discuțiile de luni au loc în contextul în care, duminică, premierul Florin Cîțu a cerut creșterea numărului paturilor de terapie intensivă destinate pacienților infectați cu noul coronavirus.

”Am cerut :

1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.

2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.

3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.

4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.

5. Continuarea vaccinării in forță”, a transmis premierul printr-un mesaj publicat pe Facebook, după ce a participat la o ședință a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Cele mai recente date, transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, arată că la nivel național1.232 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în secțiile de terapie intensivă, dintr-un total de10.829 de pacienți spitalizați în unitățile de profil din țară.4.383 de noi cazuri de infectare au fost confirmare în ultimele 24 de ore, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, în România, la859.709.

”Formula cum că totul e sub control la cifrele astea nu mai e valabilă. Dacă luăm în calcul că sunt 15.000 de teste și deja avem 5.000 de infectări, gândiți-vă la dublu – 30.000 de testări cu 10.000 de infectări. Nu mai vorbim de triplu și așa mai departe”, a declarat mediculEmilian Imbri, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`