Ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, la Palatul Cotroceni: Starea de securitate în regiunea Mării Negre și implicațiile pentru România, printre subiectele de pe agendă

Ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, la Palatul Cotroceni: Starea de securitate în regiunea Mării Negre și implicațiile pentru România, printre subiectele de pe agendă
Foto: presidency.ro

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se reunește, marți, de la ora 16.00, într-o ședință, convocată de președintele Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a ședinței se aflăstarea de securitate în regiunea Mării Negre și implicațiile evenimentelor din zonă pentru România și încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

Ședință CSAT, marți, de la ora 16.00, la Palatul Cotroceni

Ședința CSAT are loc în contextul situației tensionate de la granița Ucrainei, unde Rusia a mutat recent trupe și armament.

”Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu alți conducători de servicii specializate, cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic, și acest lucru îl facem. Iar întrebarea despre CSAT – da, într-adevăr, voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de Est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, nu este cazul, nu se face, dar vreau să-i asigur pe români că noi suntem pe fază”, spunea președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută pe 22 aprilie.

De asemenea, ședința vine la o zi după ce Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că a fost luată decizia ca Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, să fie declarat persona non grata pe teritoriul României pentru că oficialul rus ar fi încălcat prevederile Convenției de la Viena din 1961.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările