Secretarul de stat Andrei Baciu, la primul centru de vaccinare drive-thru din București: Este un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare al tuturor care poate au un program mai încărcat. Există suficient de multe doze (VIDEO)

Secretarul de stat Andrei Baciu, la primul centru de vaccinare drive-thru din București: Este un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare al tuturor care poate au un program mai încărcat. Există suficient de multe doze (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost prezent joi dimineață la centrul de vaccinare drive-thru, din Piața Constituției, primul centru de acest fel deschis în Capitală. Oficialul guvernamental a declarat în acest context că există suficient de multe doze de ser și a făcut apel la locuitorii Bucureștiului să meargă să se vaccineze.

Andrei Baciu, despre centrul de vaccinare drive-thru din București: Această abordare este mult mai utilă pentru persoanele cu un program încărcat

”Este un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare al tuturor care poate au un program mai încărcat și le este dificil, nu știu în ce zi o să pice programarea la rapel, dacă vor fi în localitate sau nu. Așadar, pentru aceste persoane, această abordare este mult mai utilă, mult mai la îndemână. Vedem că sunt deja câteva zeci de persoane care așteaptă la vaccinare”, a spus Baciu.

Întrebat cum se vor stoca dozele ca să rămână și pentru rapel, secretarul de stat a răspuns: ”Există suficient de multe doze, în acest moment, pentru toți cei care își doresc să se vaccineze. Rapelul poate fi efectuat în acest centru sau într-un alt centru de vaccinare care utilizează același tip de vaccin. O noutate ar fi aceea că începând de ieri (miercuri – n.r.), schimbarea centrului de rapel se poate face inclusiv în platforma de programare, cu condiția să existe locuri libere în noul centru și să utilizeze același tip de vaccin”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Baciu: Vaccinarea se poate face fără programare, numai cu buletinul și acest centru va fi deschis până în luna septembrie

Totodată, Andrei Baciu a spus că astfel de centre de vaccinare ar urma să fie deschise și în alte orașe din țară dacă există interes în acest sens din partea autorităților locale.

”Am avut o întâlnire, la începutul acestei săptămâni, găzduită de domnul prim-ministru, Florin Cîțu, în care au participat reprezentanții primarilor de municipii, de comune. Practic, cu toți cei care își doresc să organizeze la nivel local (centre de vaccinare drive-thru – n.r.), noi am încercat să-i asigurăm de tot sprijinul nostru și de toate resursele necesare pentru a deschide, pentru a organiza și pentru a efectua vaccinarea și cu ajutorul acestor centre drive-thru care vedem că sunt foarte utile pentru cei care aveau un program mai încărcat”, a mai precizat Baciu.

De asemenea, întrebat dacă, având în vedere că în acest moment nu mai sunt categorii prioritizate la vaccinare, platforma online de programare ar putea deveni în curând doar o bază de date, Andrei Baciu a răspuns: ”Aceste acțiuni prin care te poți vaccina fără programare sunt complementare față de tot ce avem acum și ceea ce funcționează. Sunt foarte multe persoane care își doresc să se programeze și care doresc să știe o zi exactă astfel încât să-și poată organiza programul, pe de o parte. Pe de altă parte, nu ar fi fost posibil să se organizeze activitatea de vaccinare dacă nu ar fi existat și o programare care să permită tuturor celor care organizează aceste activități să știe câte doze se utilizează, în ce locații, să existe o bună coordonare cu privire la distribuția, stocarea de vaccinuri ș.a.m.d. Organizarea făcută în acest fel a fost necesară pentru a ne asigura că toți cei care sunt înscriși vor avea un vaccin disponibil”.

”Îi invităm pe toți cei care doresc să se vaccineze în Piața Constituției din București. Vaccinarea se poate face fără programare, numai cu buletinul și acest centru va fi deschis până în luna septembrie”, a mai spus Andrei Baciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare