Sclavi la mafia lemnului: 37 de persoane suspectate că au obligat la muncă forţată mai mulţi oameni, între care şi copii, arestate preventiv (VIDEO)

Sclavi la mafia lemnului: 37 de persoane suspectate că au obligat la muncă forţată mai mulţi oameni, între care şi copii, arestate preventiv (VIDEO)

UPDATE: Judecătorii de la Tribunalul Argeș au decis arestarea preventivă a încă 17 suspecți, numărul arestaților ajungând la 37 din cei 38 audiați, informează Agerpres.

Suspecții au fost duși la instanță în două grupuri pentru a fi audiați mai repede. În primă fază, magistrații au dispus arestarea a 20 de persoane din primul lot și apoi a altor 17 suspecți din al doilea lot.

Au început arestările în dosarul “sclavi la mafia lemnului din Berevoești, Argeș”. 20 de suspecți, 7 femei și 13 bărbați, au fost reținuți preventive, joi, fiind acuzați că au privat de libertate mai multe persoane pe care le obligau să muncească forțat în favoarea lor.

Decizia instanţei nu este definitivă, transmite news.ro

Celelalte 18 persoane reţinute în acest caz urmează să fie prezentate instanţei.

Bătuţi crunt, umiliţi şi obligaţi să muncească precum sclavii. Sunt chinurile cumplite la care au fost supuse zeci de persoane, printre care şi copii, de către membrii unei grupări infracţionale din Argeş.

Sclavi la MAFIA LEMNULUI. Cinci persoane legate cu lanțuri, găsite în timpul descinderilor din Argeș: Primele imagini din timpul perchezițiilor

#DIRECT_ONE_02wly7#

Totul s-a întâmplat în comuna Berevoești. Deși primarul încearcă să se disculpe, un material al celor de la Agent Green, făcut public în primăvara lui 2015, arată contrariul.

Dacă autoritățile locale ar fi ascultat avertizările ONG-iștilor, nu s-ar fi ajuns într-o situație demnă de Evul Mediu.

Potrivit documentelor prezentate de Gabriel Păun de la Agent Green, “firma care a tăiat pădurile retrocedate ilegal aparține lui Proca Fănel, fostul primar al comunei Berevoești, Argeș”, tatăl actualului primar, Florin Bogdan Proca. (Detalii AICI)

Mai mult, Păun spune că “acest caz a fost adus în atenția Parlamentului României, Ministerului Mediului și Pădurilor și RNP Romsilva și a rămas nesoluționat până în ziua de astăzi”.

Un martor a declarat pentru Agent Green că lemnul care se taie în Argeș ajunge la Sebeș. Acolo unde se află fabrica firmei austriace Holzindustrie Schweighofer, acuzată de defrișări ilegale pe teritoriul țării noastre. (VEZI mărturia lui în materialul VIDEO de mai jos)

Agent Green atrăgea atenția încă de anul trecut cu privire la defrisările din Berevoești

Urmăriți B1TV.ro și pe
`