Scandalul Kovesi-Mossad: Avocatul israelienilor arestați la București ar avea legături cu Omar Hayssam (VIDEO)

Scandalul Kovesi-Mossad: Avocatul israelienilor arestați la București ar avea legături cu Omar Hayssam (VIDEO)
foto: B1 TV

Cei doi angajați ai firmei israeliene care au fost arestaţi preventiv după ce au fost acuzaţi de DIICOT că au încercat să o spioneze pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, vor să fie liberi. Cei doi au contestat decizia de arestare, iar termenul la care va fi judecată contestaţia a fost stabilit pe 12 aprilie. Între timp apar noi dezvăluiri în scandalul Kovesi – Mossad. Avocatul israelienilor a fost şi apărărătorul lui Omar Hayssam. Potrivit jurnaliştilor de la flux24, acelaşi avocat a fost văzut şi în aproprierea lui Mihai Răzvan Ungureanu şi are legături multe la Moscova inclusiv cu apropiații lui Putin, arată B1 TV.

Numele avocatului israelienilor arestaţi la Bucureşti în cazul spionării Laurei Codruţei Kovesi este destul de controversat. Mordechai Tzivin este un avocat cu influență în Israel, unde are conexiuni în parlamentul israelian, cu mai toate partidele. El a lucrat pentru mai mulți israelieni arestați în străinătate, printre care locotenent-colonelul Yair Klein, fost agent Mossad, arestat în 2007 la Moscova. El a fost eliberat în urma unui recurs al avocatului Mordechai Tzivin.

Scandalul Kovesi-Mossad: Avocatul israelienilor arestați la București ar avea legături cu Omar Hayssam

#DIRECT_ONE_3g1r8l#

Potrivit jurnaliştilor de la flux 24, Mordechai Tzivin are legături multe şi la Moscova. Inclusiv cu apropiații lui Putin. El este influent în cadrul delegațiilor rusă și spaniolă în Comitetul pentru Drepturile Omului al ONU.

Ba mai mult Tzivin a fost avocatul lui Omar Hayssam iar la un moment dat a fost văzut și în apropierea lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Weiner Ron și Geclowicz David, cei doi angajați ai firmei israeliene au fost arestaţi preventiv după ce au fost acuzaţi de DIICOT că au încercat să o spioneze pe şefa DNA Laura Codruţa KOvesi. CEi doi au efectutat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informații din conturi de e-mail.

Potrivit unor surse judiciare, în principal cei hărţuiţi au fost tatăl, fratele și fostul soț. Nu erau telefoane de amenințare, ci unele apeluri făcute între orele 2 și 3 noaptea. În aceste apeluri, persoane de naționalitate straină inițiau discuții despre dosare penale.

Tatăl şi fratele Laurei Codruţa Kovesi au făcut denunțuri în acest caz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`