România pierde încă 4 pacienți infectați cu coronavirus și ajunge la un bilanț total de 1.266 de decese legate de COVID-19

România pierde încă 4 pacienți infectați cu coronavirus și ajunge la un bilanț total de 1.266 de decese legate de COVID-19
Foto: Hepta.ro

UPDATE, 1 iunie, ora 16.23 //Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, că încă patru pacienți infectați cu noul coronavirus au murit la nivel național, astfel că România ajunge la un bilanț total de 1.266 de decese legate de COVID-19. Ultimele fatalități se referă la pacienți din județele Iași și Suceava.

Încă 4 pacienți cu COVID-19 au murit în România. Bilanțul total al deceselor legate de coronavirus, 1.266

Decesul 1.263 se referă la o femeie de 72 de ani, din județul Iași, care a fost confirmată cu COVID-19 în 15 mai și a murit în 31 mai.Comorbidități: HTA, DZ tip II, cardiomiopatie dilatativa, cardiopatie ischemica cu BRS major.

Decesul 1.264 este cel al unul bărbat de 74 de ani, din județul Suceava. El a fost diagnosticat cu boala infecțioasă provocată de SARS-CoV-2 în 12 mai. Decesul a fost înregistrat în 30 mai.Comorbidități: DZ tip II, neoplasm urotelial, metastaze pulmonare, hematurie

O femeie de 84 de ani, din județul Suceava, a devenit victima cu numărul 1.265 din România. Depistată cu infecție cu coronavirus în 17 mai, ea și-a găsit sfârșitul în 30 mai. Comorbidități: AVC, HTA, obezitate.

Decesul 1.266 implică un bărbat de 69 de ani, din județul Suceava. Ea a fost confirmată cu COVID-19 în 1 mai și a murit în 30 mai. Autoritățile au explicat că este vorba despre o persoană asistată la un centru social, precum și că eventualele comorbidități nu au fost precizate.

Știrea inițială // Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, că alți trei pacienți infectați cu noul coronavirus au murit la nivel național, astfel că bilanțul total al deceselor legate de COVID-19 înregistrate în România a ajuns la 1.262. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), ultimele victime raportate de autorități proveneau din județele Buzău, Dolj și Teleorman.

Cu încă 3 decese legate de coronavirus, România ajunge la 1.262 de victime pe fondul COVID-19

Decesul 1.260 se referă la un bărbat de 71 de ani, din județul Buzău, care a fost confirmat cu COVID-19 în 17 mai și a murit în 30 mai.Comorbidități: neoplasm colon cu metastaze pulmonare și hepatice.

Decesul 1.261 este cel al unei femei de 64 de ani, din județul Dolj, ce a fost depistată cu aceeași boală infecțioasă în 21 mai. Decesul a fost înregistrat în 31 mai.Comorbidități: Diabet zaharat insulino-dependent.

Victima cu numărul 1.262 din România este un bărbat de 70 de ani, din județul Teleorman. El a fost diagnosticat cu infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2 în 14 mai. Victima și-a găsit sfârștiul în 30 mai. Bărbat, 70 ani, județ Teleorman.Comorbidități: Diabet zaharat insulino-dependent, tumora malignă laringiană.

Relaxarea din 1 iunie ar putea fi urmată de o nouă îmblânzire de restricții, în 15 iunie. Ce a declarat ministrul Tătaru, în direct pe B1 TV

România trece printr-o nouă relaxare de restricții luni, 1 iunie, când plajele și terasele din România se vor redeschide. Tot de atunci ar putea fi reluate și competițiile sportive, și spectacolele, cu condiția ca acestea să se desfășoare deocamdată în aer liber. Chiar și așa, în direct pe B1 TV, ministrul Nelu Tătaru a explicat că restaurantele, teatrele și centrele comerciale ar putea să urmeze același trend, din 15 iunie, când este foarte probabil că măsurile menite să limiteze răspândirea COVID-19 să fie îmblânzite și mai mult. De la aceeași dată ar putea să nu mai fie obligatoriu nici portul măștii în spații închise.

„După cum vedeți, în acest moment a fost o mare serie de relaxări, chiar și cele pe care le preconizam pentru 15 iunie, cum sunt deschiderea plajelor, se întâmplă tot pe 1 iunie. Deci ce au mai rămas ca măsuri, gândiți-vă că de pe 15 iunie, încă fiind închise, sunt mall-urile, sălile de spectacole, restaurantele. În măsura în care această etapă decurge favorbabil, și favorabil mă refer ca evoluție a pandemiei, număr de cazuri noi, număr de cazuri în terapie intensivă, număr de cazuri și adresabilitate la unitățile de primiri urgențe, atunci putem spera și la o reluare a celorlalte activități după 15 iunie”, a declarat ministrul Sănătății.

Întrebat dacă ar putea însemna că, din 15 iunie, vom scăpa și de masca de protecție, Nelu Tătaru a răspuns: „Se poate, în condițiile în care, mă repet, de pe 1, până pe 15, cele 14 zile în care ne facem evaluarea, putem spune că avem un număr de cazuri noi de la o zi, la alta, din ce în ce mai scăzut”.

Totuși, reluarea activității nu înseamnă neapărat o revenire la normalitate. Spre exemplu, o condiție pentru redeschiderea teraselor a fost aceea de a primi clienți doar pe bază de rezervare – o inițiativă ce ar putea facilita efectuarea anchetelor epidemiologice atunci când este cazul.

„În acest moment am deschis terasele. Le-am deschis cu acele măsuri de precauție și distanțare socială. Respectarea acestora, atât de personalul de servire, unitatea economică, cât și de populația care vine la aceste terase, fac ca noi să nu avem o transmitere în comunitate. Gândiți-vă că, dincolo de o masă la care vin membri familiei, poate fi o masă la care vin participanți din familii diferite. Atunci, dacă unul dintre ei are o problemă, ceilalți trei pot pleca, în comunitățile lor, cu acea problemă. Dacă se întâmplă acest lucru, încep anchetele epidemiologice. Anchetele epidemiologice ne arată care este amploarea acestui fenomen. Atunci, în funcție de această amploare, putem lua și deciziile de restricționare a accesului într-o anumită zonă, într-o anumită unitate”, a adăugat Nelu Tătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`