CORONAVIRUS | România este țara din Europa Centrală și de Est cu cele mai multe decese ale pacienților cu COVID-19 / Bilanţul complet din regiune

CORONAVIRUS | România este țara din Europa Centrală și de Est cu cele mai multe decese ale pacienților cu COVID-19 / Bilanţul complet din regiune
Foto: pixabay.com

A trecut mai bine de o lună de la confirmarea primului caz de coronavirus de pe teritoriul României și s-au scurs aproape două săptămâni de la decesul primului pacient contaminat cu COVID-19. De atunci și până la ora redactării acestei știri, 86 de români infectați cu noul coronavirus au murit, iar numărul infectărilor a ajuns la 2.460.

Aceste cifre plasează România pe primul loc la numărul deceselor în rândul țărilor din Europa Centrală și de Est. Diferența este semnificativă față de Polonia, următoarea țară din regiune ca număr de victime. Potrivit celor mai recente date, autoritățile de la Varșovia au raportat 35 de decese în rândul persoanelor infectate cu COVID-19, cu 51 mai puțin decât bilanțul de la această oră din țara noastră.

Zeci de decese au fost înregistrate și în Cehia (32), Serbia (23) sau Ungaria (20), în timp cela polul opus se află Republica Moldova (4), Muntenegru (2) și Slovacia, unde autoritățile nu au raportat până acum nicio victimă a pandemiei de COVID-19.

Amintim că majoritatea românilor care au decedat sufereau de mai multe probleme de sănătate. Printre afecțiuni se numără diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, obezitatea, bolile renale sau afecțiunile oncologice.

Vârsta medie a victimelor raportate până acum în România este de peste 65 de ani.

Iată, mai jos, bilanțul victimelor din acest moment în țările din regiune:

România: 86 – primul caz confirmat 26 februarie

Polonia: 35 – primul caz confirmat 3 martie

Cehia: 32 – primul caz confirmat 29 februarie

Serbia: 24 – primul caz confirmat 5 martie

Ungaria: 20 – primul caz confirmat 3 martie

Ucraina: 17 – primul caz confirmat 2 martie

Albania: 15 – primul caz confirmat 7 martie

Slovenia: 15 – primul caz confirmat 3 martie

Bosnia Herțegovina: 13 – primul caz confirmat 4 martie

Bulgaria: 9 – primul caz confirmat 6 martie

Croația: 6 – primul caz confirmat 24 februarie

Republica Moldova: 4 – primul caz confirmat 6 martie

Muntenegru: 2 – primul caz confirmat 16 martie

Slovacia: 0 – primul caz confirmat 5 martie

Urmăriți B1TV.ro și pe
`