Restricții pentru minivacanța de 1 Decembrie 2020. Ce măsuri trebuie să respecte românii în stațiunile montane: Portul măștii, obligatoriu / Numărul persoanelor din telecabină este limitat la 4 (VIDEO)

Restricții pentru minivacanța de 1 Decembrie 2020. Ce măsuri trebuie să respecte românii în stațiunile montane: Portul măștii, obligatoriu / Numărul persoanelor din telecabină este limitat la 4 (VIDEO)
FOTO: Pixabay.com

Ziua naţională a României va fi sărbătorită în acest an în condiţii speciale. Chiar dacă românii au voie să meargă la munte, cum fac de regulă în minivacanța de 1 Decembrie, acum vor avea restricţii. Numărul de persoane care se pot deplasa simultan cu telecabina, de exemplu, este limitat la patru. De asemenea, geamurile unei telecabine trebuie să fie deschise, iar purtarea măştii de protecție este obligatorie.

Restricții pentru minivacanța de 1 decembrie

În minivacanța de 1 decembrie, românii vor întâmpina destul de multe restricții de protecție. Managerii hotelurilor susțin faptul că pentru aceast interval, hotelurile și pensiunile au fost rezervate în proporție de aproximativ 80%, chiar dacă ne aflăm în plină pandemie.

Având în vedere condițiile speciale din timpul pandemiei, în jur de 10% din turiști au decis să își anuleze acestă minivacanță.

Printre restricțiile de protecție pe care românii trebuie să le respecte anul acesta se numără limitarea numărului de persoane care pot urca simultan în telecabină, la 4. Totodată, gemurile telecabinei trebuie să fie deschise în permanență.

Portul măștii este obligatoriu în spațiile publice, iar la nivel national s-a decis la începutul acestei luni ca ora de închidere a magazinelor să fie 21.00.

În incita unităților de cazare, turiștii nu se vor putea bucura de toate facilitățile, piscinele și centrele SPA din interior fiind în continuare închise. Restaurantele unităților de cazare ar putea funcționa la doar 30% din capacitate și doar pentru clienții cazați.

Controale anunțate în stațiunile montane

Totodată, autoritățile au anunțat o serie de controale în stațiunile montane. Cifrele raportare de către Grupul de Comunicare Strategică indică destul de multe cazuri de COVID-19, de la o zi la alta.

Doar în cursul zilei de joi GCS a raportat un număr de 494 de noi cazuri de COVID-19, rata de infectare din județ fiind de 7.02 bolnavi la o mie de locuitori.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI