Reluarea zborurilor către principalele destinații de vacanță din Europa. Planul celui mai mare operator de turism din lume

Reluarea zborurilor către principalele destinații de vacanță din Europa. Planul celui mai mare operator de turism din lume

Pandemia de coronavirus a afectat puternic economiile țărilor, în majoritatea sectoarelor de activitate.

Turismul este unul dintre domeniile care a înregisrat un declin uriaș din cauza pandemiei COVID-19, fiind un sector esential pentru multe țări.

Acum, națiunile europene ce au o tradiție în acest domeniu, fiind văzute ca principalele destinații de vacanță, încearcă din răsputeri să repornească această zonă crucială pentru economie.

TUI vrea să reia zborurile către principalele destinații turistice din Europa

Cel mai mare operator de turism din lume, TUI, intenționează să reia, până la finalul lunii iunie, zborurile către principalele destinaţii de vacanţă din Europa, după cum a anunţat directorul general al grupului, Fritz Joussen, citat de Reuters.

Cel mai probabil, prima destinație va fi insula spaniolă Mallorca, loc favorit mai ales pentru turiştii din Germania.

„Vrem să reluăm traficul aerian spre Mallorca în ultimele două săptămâni din iunie. Sunt bine pregătite şi destinaţiile de vacanţă din Austria, Grecia, Cipru, Croaţia şi Bulgaria. Cred că în 2022, cel mai târziu, vom vederea o redresare completă a turismului „, a mai dezvăluit Joussen.

Acesta a mai punctat faptul că, din pricina efectelor generate de pandemia de coronavirus, compania va renunţa la 8.000 de angajaţi, având în plan reducerea costurilor cu 30%.

Compania va continua să aibă propria sa afacere în domeniul aerian, dar situația s-ar putea schimba pe viitor, TUI analizând varianta de a deține aeronave sau a le lua în leasing.

„În urmă cu trei ani aveam şase companii aeriene, acum avem trei. Este bine să avem trei? Acestea sunt întrebările pe care trebuie să de dezbatem”, a afirmat Fritz Joussen, potrivit aceleiași surse.

Turismul după pandemia de coronavirus

Miniștrii Turismului din Uniunea Europeană au discutat, luna trecută, despre modul în care pot ajuta acest sector şi au căzut de acord să introducă ”paşapoarte COVID-19” precum şi să analizeze posibilitatea deschiderii unor coridoare speciale pentru călătorii.

„Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism până la începerea verii”, au anunţat luni miniştrii din 11 state membre ale Uniunii Europene.

Cooperarea între state, cheia succesului în reluarea turismului

Recent, ministrul croat al Turismului, Gari Cappelli, a declarat că este nevoie de un plan comun, la nivel european, pentru a gestiona criza, iar acesta ar trebui să includă un document „bazat pe un protocol valabil în toate ţările membre UE”.

Acesta a adăugatcă ”am început de asemenea să discutăm despre coridoare de călătorie aeriene, feroviare şi terestre şi sper că vom putea ajunge la un acord şi asupra acestora. Acolo unde nu vom putea, vom merge spre acorduri bilaterale cu ţările interesate”.

Mai mult, șeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a discutat cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria în legătură cu ridicarea progresivă a restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, deoarece acestea au stopat în mare parte libertatea de circulaţie de care se bucură în mod normal cetăţenii UE.

Astfel, deplasările transfrontaliere vor fi reluate în etape de statele membre, pe baza ratelor de transmitere a coronavirusului, într-o acțiune coordonată, după cum a sfătuit și Comisia Europeană țările membre.

Această restabilire a liberei circulaţii în cadrul spaţiului Schengen este crucială pentru turismul european, sector responsabil pentru 10% din Produsul Intern Brut şi care asigură locuri de muncă pentru aproape 12% din totalul persoanelor angajate în UE.

Unde ar putea călători românii după carantina impusă de noul coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că românii ar putea avea concedii în a doua parte a verii, însă doar dacă acestea se vor putea desfășura în condiții de siguranță.

„Vom avea concedii poate spre a doua jumătate a lunii iunie-iulie, dar nu avansăm un termen până nu vedem evaluările de la zi la zi și după cele 14 zile ale fiecărei perioade de relaxare”, a mai spus Nelu Tătaru.

Prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a punctat locurile unde românii și-ar putea face vacanțele în vara anului 2020, printre acestea numărându-se Grecia, Croația, Muntenegru și Bulgaria.

Grecia a redeschis 500 de plaje. Oamenii, supravegheați cu dronele

Grecia, una dintre țările dependente de activitatea turistică, se pregătește de o relansare economică, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Astfel, guvernul a anunțat că își va redeschide insulele pentru turiști, din 29 iunie, iar sezonul estival în Grecia va putea fi deschis la 1 iulie, dar va fi restricționat la trei luni, respectiv iulie, august și septembrie, a declarat Ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, potrivit europost.eu.

Grecia a redeschis deja peste 500 de plaje, un test crucial în lupta pentru a începe sezonul turistic, însă totul se va desfășura sub incidența unor reguli.

Astfel, vor fi interzise sporturile și jocurile, precum și alcoolul și muzica, conformThe Guardian.

Totodată, se va limita prezența oamenilor, până la 40 de persoane pe 1000 de metri pătrați, iar umbrelele vor trebui amplasate la cel puțin patru metri distanță unele de celelale. În plus, la restaurantele de pe plajă nu va putea fi servită decât mâncare la pachet.

„Continuăm ridicarea treptată a restricțiilor, deoarece virusul este aici și încă circulă printre noi”, a avertizat viceministrul protecției cetățenilor, Nikos Hardalias.

Pentru a se asigura că este respectată distanța socială, în vederea limitării răspândirii coronavirusului, autoritățile au implementat supravegherea plajelor prin intermediul dronelor.

Astfel, un angajat al primăriei manevrează drona, încercând să găsească zonele aglomerate, pentru a dispersa mulțimea, alături de alți paznici și polițiști.

De asemenea, din difuzorul acesteia se aude, periodic, mesajul „Păstrați distanța recomandată. Respectați sănătatea celor din jur”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`