Regina Elisabeta a II-a se retrage de la îndatoririle publice în perioada următoare, din cauza pandemiei. Va fi cea mai lungă absență din cei 68 de domnie

sursa Foto: Instagram

Regina Elisabeta s-a retras la Castelul Windsor alături de soțul ei, la începutul lunii martie, în perioada în care în Marea Britanie a izbucnit pandemia de coronavirus.
Oficialitățile au confirmat că suverana va rămâne acolo, atât cât va fi necesar. Din cauza vârstei înaintate, sănătatea i-ar putea pusă în pericol de revenirea la Londra. De obicei, Regina se întorcea în luna mai, dar anul acesta va rămâne departe, de Palatul Buckingham, unde își petrece majoritatea timpul, îndeplinindu-și sarcinile.

În cei 68 de ai de domnie, Regina nu s-a retras niciodată de la îndatoririle oficialepentru o perioadă atât de lungă.

Deja, unele evenimente extrem de populare au fost anulate din cauza noului coronavirus, printre care Parada miliatară,TroopingtheColour,care marchează aniversarea monarhului,și petrecerile de vară din grădina palatului. În ceea ce privește vizita oficială anuală în Africa de Sud, este foarte posibil să fie anulată.

Regina Elisabeta a renunțat la celebra aniversarecu familia

Regina a rămas în izolare și pe 21 aprilie, când a împlinit 94 de ani. Cu această ocazie, membrii familiei i-au făcut urări prin intermediul apelurilor video. Se pare că și în ziua în care Prințul Consort Phillip va împlini 99 de ani, pe10iunie, lucrurilor vor sta la fel.

Suverana participă la mai mult de 2000 de evenimente oficiale, care includvizitarea patronatelorși organizații de caritate, călătorii în străinătate și inaugurarea unor clădiri.

Unle dintre aceste îndatoriri au fost preluate de alți membri ai familiei, printre care și cuplul William și Kate, care suntpe locul al doilea în ordineasuccesiuni la tron. Ei țin legătura cu organizațiile și cu Regina prin intermediul apelurilor telefonice sauvideo.

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic a fost infectat cu coronavirus

Fiul cel mare al reginei, Prințul Charles de Wales, în vârstă de 71 de ani,a fost testat pozitiv pentru noul coronavirusla sfârșitul lunii martie. Totuși, el nu a dezvoltat simptome grave.

Soția moștenitoruluil, Ducesa Camilla a fost testată și ea, însă testele au fost negative.

Acum mă aflu de cealaltă parte a baricadei reprezentate de această boală, dar tot într-o stare de distanţare socială şi izolare general. Aşa cum am învăţat cu toţii, aceasta este o experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă, când prezenţa familiei şi a prietenilor nu mai este posibilă, iar structurile normale ale vieţii noastre sunt dintr-o dată eliminat. Într-o perioadă fără precedent şi atât de îngrijorătoare din vieţile tuturor, eu şi soţia mea ne gândim mai ales la aceia care şi-au pierdut rudele în aceste circumstanţe foarte dificile şi speciale şi la aceia care sunt afectaţi de boală, izolare şi singurătate”, a declarat Charles la scurtă vreme după ce a fost declarat vindecat, printr-un mesaj video.

Nu s-a putut stabili cu exactitate de unde a contactatCharles noul coronavirus, având în vedere numărul mare de întâlniri pe care le-a desfășurat din calitatea sa publică în ultimele săptămâni.

Regina Elisabeta a II-a a devenit monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii

Cu cei 68 de ani de domnie neîntrerupți, Regina Elisabeta este cel mai longeviv Monarh din istoria Regatului Unit, depășind-ola 9 septembrie 2015pe stră-străbunica sa, Regina Victoria.

Regina Elisabeta a II-a este născută la data de 21 aprilie 1926. Elizabeth Alexandra Mary Windsor, pe numele său complet a fost încoronată la data de 2 iunie 1953. Domnia ei a început în 6 februarie 1952, la scurt timp după moartea Regelui George al VI-lea, tatăl său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`