INSP: Rata de infectare cu coronavirus în București a depășit 3 la mia de locuitori. Ministerul Educației: Decizia privind intrarea tuturor școlilor în scenariul roșu o ia Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

INSP: Rata de infectare cu coronavirus în București a depășit 3 la mia de locuitori. Ministerul Educației: Decizia privind intrarea tuturor școlilor în scenariul roșu o ia Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență
Foto: INSP

INSP a anunțat, marți, că rata de infectare cu coronavirus în Capitală a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, incidenta cumulată a cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, în Municipiul București e de 311,7 la 100.000 de locuitori, cu o tendință de creștere. Numărul de infectări e de 22.950. Sunt 398 de decese înregistrate în Capitală, în urma contaminării cu SARS-CoV-2. Cifrele apar într-un raport privind evoluția epidemiei de coronavirus în perioada 28 septembrie – 11 octombrie.

UPDATE, 13 octombrie, ora 14.40:Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat dintr-o eroare rata de infectare în Capitală de peste 3 la mia de locuitori. „A rectificat, rata de astăzi este de 2,69. La o rată de incidență de 3 vom lua măsuri pentru a trece școlile în scenariul roșu”, a precizat acesta.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Ministerul Educației a precizat, pentru B1.RO, că intrarea tuturor școlilor în scenariul roșu o poate lua doar Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„Legea prevede, așa cum este menționat în Ordinul comun dintre Ministerul Educatiei și Ministerului Sănătății, că la rata indicelui mai mare sau egală cu 3, unitățile de învățământ vor intra în scenariul roșu, dar după decizia Comitetului pentru Situatii de Urgență. Se face sedința, așa cum se stabilește fiecare scenariu”, a declarat, pentru B1.RO, Cristian Tănase, purtatorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Datele INSP privind evoluția epidemiei de coronavirus în România, în ultima săptămână

INSP a publicat un raport săptămânal privind evoluția epidemiei de coronavirus în România, cu date culese până la 11 octombrie.

Potrivit raportului, în săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.
În 31 județe și în București se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100/100.000 locuitori.

27.6% din totalul deceselor provocate în urma infectării cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate in București, Prahova, Alba, Arad și Olt.

81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociata.

Institutul Național de Sănătate Publicămai arată că un caz de infectare din 29e în rândul cadrelor medicale.

INSP a prezentat și evoluția focarelor de coronavirus din România, în ultima săptămână:

Raportul INSP poate fi citit integral AICI.

Raed Arafat:Măsuri anti-coronavirus ţintite, regionale, zonale sunt posibile oricând, dacă se impun

Reamintim că pragurile de 1,5 și 3 infectări la mia de locuitori atrag posibila impunere de noi restricții de către autoritățile locale.
Deja, în mai multe localități s-au luat noi măsuri din cauza numărului mare de contaminări.

În București au fost închise restaurantele și cafenelele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacol, sălile de jocuri, cazinourile, cluburile și discotecile. Măsuri similare au fost luate în județele Ilfov, Galați, Sibiu, Cluj sau Hunedoara.

„Măsuri ţintite, regionale, zonale sunt posibile oricând, dacă se impune. Aceste măsuri nu treuie să fie generalizate care să paralizeze absolut totul, decât dacă este o stituaţie extraodinar de gravă şi se decide că asta este unica soluţie”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`