Răsturnare de situație: Milionarului Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune 

Răsturnare de situație: Milionarului Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune 

Răstrurnare de situație în cazul milionarului Puiu Popoviciu. Reținut luni de Poliția londoneză, Popoviciu a fost eliberat, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de lire sterline, informează B1 TV.

Milionarul a fost plasat sub control judiciar și poartă o brățară de localizare.

De asemenea, Popoviciu este obligat să se prezinte, la poliției, de trei ori pe săptămână.

Decizia de eliberarea nu e definitivă, poate fi atacată de procurorii englezi care reprezintă statul român.

Iniţial, Poliţia Română a anunţat că Puiu Popoviciu a fost prins şi reţinut de poliţia metropolitană din Londra. Ulterior, poliţiştii au transmis că omul de afaceri s-a prezentat singur la poliţie, fiind însoţit de avocatul său.

Ulterior dispariţiei, avocatul său, care este şi fost director FBI, Louis Freeh, a transmis, printr-un comunicat de presă, că e "profund dezamăgit" de decizia instanţei supreme de a-l condamna pe acesta la șapte ani de închisoare, precizând că hotărârea nu este susţinută nici de lege, nici de fapte.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la șapte ani de închisoare în dosarul Baneasa. Anchetatorii susțin că în perioada 2000-2004, în urma unor înțelegeri între Puiu Popoviciu şi Ioan Niculae Alecu, pe atunci rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, a fost cumpărat un teren de 224 de hectare la un preț de nimic.

Cumpărătorul a fost chiar firma controlată de omul de afaceri. Conform, contractului pe terenul achiziționat trebuiau să se facă mai multe activități de pomicultură, viticultura și creșterea animalelor.

Potrivit procurorilor, Puiu Popoviciu a cauzat statului român un prejudiciu de peste 335 milioane de lei, în timp ce prejudiciul cauzat Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București ajunge la 619 milioane de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:44 - Noi controverse îl vizează pe Călin Georgescu. Acesta a plagiat-o pe regina elfă Galadriel din „Stăpânul Inelelor”, într-un videoclip în care vorbește despre cum s-a schimbat lumea
13:24 - MApN: Sistemul PATRIOT aflat în dotarea Regimentului 74 a fost certificat şi va executa serviciul de luptă alături de celelalte capabilităţi ale Forţelor Aeriene
13:23 - Timpii de staționare la granițe se vor reduce cu circa 30 de minute după intrarea în Schengen
13:01 - Spitalul Colentina poate relua internările în cele şase secţii unde acestea au fost suspendate / Alexandru Rafila: „DSP își face datoria. Acest spital este în subordinea Primăriei Capitalei”
12:51 - Donald Trump despre demisia directorului FBI drept ”o zi extraordinară” pentru SUA
12:38 - Cătălin Predoiu: „Aderarea deplină la Spațiul Schengen este un rezultat pentru cetățenii români care au avut atâta răbdare și au îndurat această așteptare”
12:16 - Trei meserii noi au fost introduse în Clasificarea ocupațiilor din România
12:07 - Președintele Coreei de Sud, Yoon, promite că va „lupta până la capăt” și nu regretă că a declarat legea marțială
11:58 - Marcel Ciolacu, după decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen: „Un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetățeni de mâna a doua în Europa” (VIDEO)
11:45 - Joi se judecă cererea privind suspendarea documentelor desecretizate ale SRI, SIE, MAI și STS. Călin Georgescu este reclamantul