Raed Arafat: Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa în România / S-ar putea să se impună şi alte restricţii dacă ne trezim cu un număr exploziv de cazuri de coronavirus (VIDEO)

Raed Arafat: Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa în România / S-ar putea să se impună şi alte restricţii dacă ne trezim cu un număr exploziv de cazuri de coronavirus (VIDEO)
Foto: Hepta

Raed Arafat a declarat că românii ar trebui să se bucure de concedii în țară. Nu de alta, dar situația generată de pandemia de coronavirus este extrem de instabilă, iar ei riscă să nu mai poată controla lucrurile și să rămână blocați în aeroporturi. În plus, petrecând în România, vor ajuta și industriile locale. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai declarat că nu poate spune în momentul de față când va începe sezonul estival în România, dar cu siguranță nu pe 1 mai, deoarece este mult prea devreme.S-ar putea să se impună şi alte restricţii dacă ne trezim cu un număr exploziv de cazuri de coronavirus, a mai precizat acesta.

Raed Arafat: „Oamenii să îşi calculeze că vor petrece vacanţa în România”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că sezonul turistic în România în niciun caz nu va începe de la 1 mai. El le-a recomandat insistent românilor ca, anul acesta, să-și petreacă vacanțele în țară.

„Oamenii să îşi calculeze că vor petrece vacanţa în România, pentru că este mult mai uşor să lucrezi la acest lucru şi eviţi să stai blocat undeva printr-un aeroport. În plus, este un sprijin pentru industria noastră, care are nevoie de noi acum. Când va începe şi cum va fi, nu pot să vă spun până nu vedem evoluţia epidemiei. Clar, însă, nu din 1 mai. După 15 mai se vor anunţa măsurile şi se va şti aproximativ pe unde ţintim relaxarea unor măsuri pe partea turistică”, a declarat Raed Arafat, pentru Antena 3.

Șeful DSU a mai spus că din 2004 nu are vacanță: „Această problemă eu nu o am, dar asta nu înseamnă că nu îi înţeleg pe cei care vor să meargă în vacanţă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Raed Arafat: „S-ar putea să se impună şi alte restricţii dacă ne trezim cu un număr exploziv de cazuri de coronavirus”

Raed Arafat a mai avertizat că dacă nu respectăm în continuare măsurile de restricție și distanțare socială și ne trezim cu o explozie a numărului de infectări, atunci nu este exclus să se impună noi restricții. Trebuie să ne învățăm să trăim cu virusul, a punctat acesta.

„Trebuie să ne adaptăm, să învăţăm să trăim cu virusul. Responsabilitatea se transferă mai mult către omul de rând și văd că deja nu mai avem răbdare pentru două săptămâni. Nimeni nu spune că nu se vor deschide restaurantele. Dar nimeni nu spune că se vor deschide din 15 mai. Cinematografele și teatrele ar putea să se deschidă mai târziu, când vedem că răspândirea este totuşi sub control. S-ar putea să se impună şi alte restricţii dacă ne trezim cu un număr exploziv de cazuri şi cu terapiile intensive blocate, şi cu bătrâni afectaţi”, a explicat secretarul de stat.

Acesta a mai precizat că dacă restricțiile vor fi eliminate complet de la 15 mai, situația ar putea scăpa de sub control.

„Circulația este aproape ca înainte și nu știm cum se comportă oamenii la țară. Tot auzim că acolo și mai puțin se respectă regulile. Unii ascultă și înțeleg situația, dar sunt unii care nu înțeleg”, a mai remarcat Raed Arafat, la Antena 3.

Până în acest moment, în România au fost înregistrați 12.240 de oameni infectați cu coronavirus. Dintre aceștia, 723 au murit, 4.017 s-au vindecat și peste 200 sunt internați la Terapie Intensivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)