Raed Arafat, medicul de origine palestiniană care a pus bazele Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în România

Raed Arafat, medicul de origine palestiniană care a pus bazele Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în România
Foto: evz.ro

Raed Arafat, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, și-a depus marți demisia în urma nemulțumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgență din proiectul Legii Sănătății și ca urmare a atacului dur la adresa sa de către președintele Traian Băsescu.

Arafat, de origine palestiniană, a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii în 23 august 2007, printr-o decizie semnată de premierul din acea vreme Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, acesta este coordonator al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

De profesie medic specialist de Anestezie Terapie Intensivă, Raed Arafat a înființat și coordonat în 1990 Serviciul Mobil de Urgență. În 1981, Arafat ajunge în România unde studiază limba română la Pitești, după care urmează cursurile Facultății de Medicină din Cluj-Napoca și se specializează la Târgu Mureș și Cluj-Napoca pe Anestezie Terapie Intensivă. În 2003, pentru implicarea sa în domeniul medical, doi președinți ai României îi acordă medicului de origine palestiniană distincții prezidențiale.

În anul 2007, Arafat ajunge în ministerul Sănătății, unde urmează să se ocupe de medicina de urgență. Iar un an mai târziu, în 2008 Raed Arafat pune bazele sistemului de Telemedicină la Spitalul Clinic de Urgență din Târgu Mureș.

Raed Arafat a anunțat o conferință de presă în jurul orei 14:00 unde va vorbi despre decizia de a demisiona din funcția de subsecretar de stat în Ministrul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`