Radu Mazăre, trimis în judecată în dosarul terenurilor din Mamaia

Radu Mazăre, trimis în judecată în dosarul terenurilor din Mamaia

Radu Mazăre a fost trimis în judecată în dosarul terenurilor din Mamaia. Primarul Constanței este acuzat de săvârșirea a patru infracțiuni de abuz în serviciu,

Potrivit rechizitoriului DNA, Radu Mazăre, în calitate de primar al Constanței, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu. Edilul a vândut un teren la preț „derizoriu”, fapt care a provocat o pagubă de 1.104.884,16 euro.

„La data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 euro/m.p., a unui teren în suprafață de 15.465,91 m.p., situat în stațiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unității administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului”.

De asemenea, Radu Mazăre a vândut două terenuri care aparțineau Primăriei Constanța la un preț „modest”, paguba fiind de aproape 3 milioane de euro.

„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în aceeași calitate, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț modest, a două terenuri în suprafață de 11.890 m.p. și 502,81 m.p., aparținând Primăriei Constanța, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanța o pagubă de 2.971.420 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Edilul a stabilit cu intenție o valoare diminuată față de valoarea de piață reală pentru o suprafață de aprope 12.000 de metri pătrați a unui teren aparținând Primăriei în stațiunea Mamaia, terenul fiind cumpărat de Hortolomei Moscu Sorin Gina prin compania SC Mehmetolgu SRL

„La data de 31 mai 2007, inculpatele Hortolomei Moscu Sorina Gina și SC Mehmetoglu SRL au dobândit, prin cumpărare, de la RAEDPP Constanța, un teren în suprafață de 502,81 m.p. cunoscând că prețul atribuit era cu mult diminuat față de valoarea comercială reală.
Terenul respectiv a fost ulterior transferat societăților comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) și de SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeași inculpată.
Tranzacțiile respective s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind disimulată proveniența ilicită a acestor terenuri”, mai arată rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

DNA transmite că deși s-a solicitat un punct de vedere cu privire la poziția Primăriei Constanța și a Ministerului Finanțelor Publice, niciuna dintre instituții nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.

„În cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator asupra terenurilor cu suprafețele de 11.890 m.p. și 502,81 m.p..
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține asigurătorii dispuse în cauză și luarea măsurii preventive a interdicției dizolvării SC Bulevard SA”, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`