Proteste în Capitală: Liderii USL au ţinut discursuri la propriul miting. Sute de oameni, adunaţi în paralel la Universitate

Proteste în Capitală: Liderii USL au ţinut discursuri la propriul miting. Sute de oameni, adunaţi în paralel la Universitate
Foto: Mediafax

UPDATE 17:40: Vezi aici ce s-a întâmplat la finalul mitingului USL.

UPDATE 17:30: Într-o intervenţie telefonică la emisiunea „Actualitatea B1”, difuzată de B1 TV, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Florin Hulea, a declarat că în jur de 1.500 de manifestanți au mers în Piața Universității, unde au blocat traficul rutier.

UPDATE 17:28:
Crin Antonescu îşi încheie discursul anunţând că „acest miting se încheie aici”, că manifestanţii vor merge acasă „în linişte” şi că au arătat astăzi că „pot fi uniţi”. Vezi AICI discursul lui Crin Antonescu

UPDATE 17:12: Preşedintele PNL, Crin Antonescu, ia cuvântul. Acesta îşi începe discursul mulţumindu-le celor care protestează. „Mesajul meu către protestatari este că nu ştiu pe cine veţi vota, dar vă iubim! (…) Nu putem scăpa singuri de ăştia, ci doar împreună. De aceea vă spun Bine aţi venit aici! Scăpăm de ăştia!„, le spune Crin Antonescu celor prezenţi.

UPDATE 17:05:
Preşedintele PSD, Victor Ponta, se adresează mulţimii. „Vreau să îi salut pe toţi cei care sunt români, nu sunt viermi, hahalere sau altceva, sunt români. Vreau ca vocea lor să fie auzită şi de Traian Băsescu”, spuns Ponta. Vezi AICI discursul lui Victor Ponta

UPDATE 16:56: Preşedintele PC, Daniel Constantin susţine un discurs în faţa celor adunaţi la miting.

UPDATE 16:50:
Activistul Remus Cernea, fost candidat la preşedinţie din partea Partidului Verde, se adresează protestatarilor de pe scena instalată la Arcul de Triumf.

UPDATE 16:44:
Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu le transmite manifestanţilor că a decis să se înscrie în PNL.

UPDATE 16:40:
Circa 7.000 de oameni sunt adunaţi între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Kiseleff. La Universitate au rămas câteva sute de protestatari.

UPDATE 16:37: 
Imediat după discursul lui Mircea Diaconu, este invitat la microfon naistul şi compozitorul Gheorghe Zamfir, care rosteşte un discurs cel puţin la fel de critic. „De 20 de ani ne rugăm la Dumnezeu. Cine este Dumnezeul celor care ne conduc? Lucifer? Satana este Dumnezeul lor!”, exclamă Zamfir. Vezi AICI discursul lui Gheorghe Zamfir

UPDATE 16:29:
Contrar aşteptărilor, nu liderii USL sunt primii care se adresează mulţimii de la Arcul de Triumf, ci senatorul PNL şi actorul Mircea Diaconu. Acesta rosteşte un discurs critic la adresa Puterii, în timp ce manifestanţii scandează lozinci precum „Jos dictatorul!”, „Demisia!”, sau „Anticipate!”. Vezi AICI discursul lui Mircea Diaconu

UPDATE 16:24:
Liderii USL Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin îşi fac apariţia printre manifestanţii de la Arcul de Triumf. Cei trei urcă pe o scenă asamblată la locul de întâlnire al susţinătorilor USL, unde încep să cânte Imnul României împreună cu cei adunaţi, marcând practic debutul mitingului. Vezi AICI începutul mitingului

UPDATE 16:11: Mai mulţi politicieni îşi fac apariţia la mitingul USL. Deputatul PSD Dan Mihalache şi fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu se numără printre aceştia. „Cred că scânteia s-a declanşat şi că oamenii vor fi în stradă până când cei de la Putere vor decide să plece”, a spus, printre altele, Dan Mihalache.

Deputatul PSD Dan Mihalache, prezent la protestele din Capitală

Embed: " />

UPDATE 16:05: Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că va sta în stradă atâta timp cât mitingul este autorizat. Mazăre mai susţine că nu se află acolo în calitate de organizator, ci de participant şi că preşedintele Traian Băsescu va pleca singur de la Cotroceni dacă oamenii vor continua să iasă în stradă. Vezi AICI declaraţiile lui Radu Mazăre

UPDATE 16:00: La Arcul de Triumf s-au adunat aproximativ 5.000 de protestatari, din 10.000 cât se aşteaptă organizatorii să participe la miting.

UPDATE 15:41:
Numărul protestatarilor continuă să crească, atât în Piaţa Universităţii, cât şi la Arcul de Triumf. Primarul Constanţei, PSD-istul Radu Mazăre şi-a făcut apariţia printre manifestanţii susţinători ai USL.

UPDATE 15:00:
Circa 4.000 de oameni s-au adunat la Arcul de Triumf pentru a porni în marşul de protest care precedă mitingul organizat de USL. Aceştia urmează să pornească spre Piaţa Victoriei.

UPDATE 14:40: Aproximativ 300 de persoane se află în fața Teatrului Național, iar alte câteva sute s-au adunat deja în Piața Arcului de Triumf. Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale. Circulația din zona Kiseleff este întreruptă.

A șaptea zi de proteste: Manifestații la Piața Universității și Arcul de Triumf

Embed: " />

Este a şaptea zi consecutiv în care oamenii ies în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile şi a protesta față de Guvern şi de președintele Traian Băsescu. În ultimele zile nu au mai fost înregistrate evenimente violente, lucru care se datorează şi faptului că jandarmii şi-au sporit efectivele. În jurul orei 13:00, zeci de oameni erau reuniţi în Piața Universității din Capitală pentru a protesta. Oamenii susţin că sunt nemulțumiți de nivelul de trai, de Guvernul Boc și de măsurile de austeritate.

Între timp, în Piața Arcului de Triumf sunt așteptați să vină peste 10.000 de persoane care vor lua parte la mitingul organizat de USL, asta după ce Primăria Capitalei a aprobat cererea Opoziției de a manifesta. Mitingul va fi precedat de un marş de la Piața Arcul de Triumf la Piața Victoriei.

La miting vor lua parte susținători din mai multe zone ale ţării, precum Cluj, Vrancea, Suceava, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Botoșani, Satu Mare, Bihor, Buzău, Prahova și Alba.

Pentru ca situația să nu scape de sub control și să poată fi gestionată din ambele locații, adică Piața Universității și Piața Arcul de Triumf, Jandarmeria Română a suplimentat dispozitivele de jandarmi.

Vezi AICI mai multe detalii despre mitingul USL

Pe toată perioada acestor proteste traficul rutier va fi restricționat pe șoseaua Kiseleff din Capitală, între Piața Arcului de Triumf și Piața Victoriei, precum și străzile care intersectează artera respectivă, excepție făcănd Bd. Ion Mincu, care va fi închis gradual în funcție de numărul persoanelor care vor participa la mitingul USL.

Vezi AICI care sunt rutele ocolitoare în aceste interval orar

Tot astăzi vor protesta și membrii galeriilor de fotbal, care, potrivit Asociației Suporterilor Români, vor să participe în mod pașnic.

Membrii Asociației Suporterilor Români se vor alătura protestelor începând cu ora 18:00, de această dată într-un mod organizat.

Participarea suporterilor va fi independentă de orice caracter politic, au ținut să precizeze membrii asociației.

Vezi AICI comunicatul Asociației Suporterilor Români

Valul de proteste a izbucnit săptămâna trecută, când mai mulţi susţinători ai fondatorului SMURD, Raed Arafat, au ieşit în stradă să ceară repunerea lui în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, funcţie din care şi-a dat demisia şi în care a fost repus după câteva zile.

Vezi AICI şi AICI cum s-a desfăşurat prima zi de proteste (vineri, 13 ianuarie)

Vezi AICI cum s-a desfăşurat a doua zi de proteste (sâmbătă, 14 ianuarie)

Vezi AICI cum s-a desfăşurat a treia zi de proteste (duminică, 15 ianuarie)

Vezi AICI şi AICI cum s-a desfăşurat a patra zi de proteste (luni, 16 ianuarie)

Vezi AICI cum s-a desfăşurat a cincea zi de proteste (marţi, 17 ianuarie)

Vezi
AICI şi AICI cum s-a desfăşurat a şasea zi de proteste (miercuri, 18 ianuarie)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare