Programarea persoanelor pentru vaccinarea în etapa a II-a debutează vineri, 15 ianuarie. Valeriu Gheorghiță, detalii despre modalitatea de înscriere (VIDEO)

Programarea persoanelor pentru vaccinarea în etapa a II-a debutează vineri, 15 ianuarie. Valeriu Gheorghiță, detalii despre modalitatea de înscriere (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a făcut mai multe precizări referitoare la modalitatea de înscriere la vaccinare pentru persoanele care intră în etapa a II-a. El a anunțat și un număr unic la nivel național în acest sens,021.414.44.25, urmând ca apelurile efectuate la acest număr să fie preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Valeriu Gheorghiță, precizări despre modalitatea de înscriere la vaccinare în etapa a II-a

„În ceea ce privește modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 3 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a II-a în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center – aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot și spune, 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ. O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont și să înscrie până la maxim 10 persoane dintre aparținători, din familie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Oficialul a precizat că, „pentru persoanele care sunt în evidență cu boli cronice, sub vârsta de 65 de ani, programarea se face în mod corect prin medicul de familie”.

„Dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call center, individual, pe pagina web, prin direcția de asistență socială sau, la fel, prin intermediul aparținătorilor”, a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

În cazul persoanelor care deservesc activități esențiale, programarea se va face prin angajator.

„De asemenea, pentru persoanele care deservesc activități esențiale, programarea se face prin angajator și, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are angajate sau în contract de prestări pentru acele activități esențiale, beneficiarul poate să își stabilească, după ce este validat de angajator, ziua și centrul unde vrea să meargă să se vaccineze. Ceea ce, din punctul nostru de vedere, oferă o libertate în a alege centrul și ziua la care vrei să te vaccinezi”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

În aceeași conferință de presă, oficialul a anunțat și că au fost identificate categoriile de boli cronice aferente vaccinării în etapaa II-a.

„Am identificat categoriile de boli cronice pentru etapa a II-a. Pe lângă persoanele cu vârsta peste 65 de ani, vorbim de persoane care sunt diagnosticate cu diabet zaharat, persoane cu obezitate, persoane cu boli cardiovasculare cronice, cu boli cronice renale, cu boli pulmonare cronice, persoane cu afecțiuni oncologice, persoane cu boli autoimune, de asemenea persoanele cu imunodepresii, atât prin boli sau prin tratamente, și inclusiv persoanele cu infecție HIV-SIDA”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie