Prognoză meteo. Meteorologii, mesaj de vreme severă: Manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

Prognoză meteo. Meteorologii, mesaj de vreme severă: Manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

Meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie au emis o avertizare de vreme severă, valabilă de marți, 02 iunie, de la ora 10:00, până miercuri, 3 iunie, la ora 8:00, fiind așteptate manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Avertizarea este valabilă pentru sudul, sud-estul și centrul țării, precum și în zona de munte, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Mai precis, potrivit unui comunicat transmis de ANM, aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 litri pe metrul pătrat și izolat 30 – 40 litri pe metrul pătrat, îndeosebi în estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea.

Prognoza specială pentru București: Vreme neobişnuit de rece

Reamintim că, luni, meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie au emis o prognoză specială pentru Bucureşti, conform căreia vremea se va răci zilele acestea şi se vor înregistra temperaturi minime de 8 grade.

Mai precis, prognoza meteo specială pentru capitala României este valabilă de luni de la ora 10:00 până miercuri la ora 23:00, și este anunțată instabilitate atmosferică accentuată treptat.

Mai mult, în perioada menționată, sunt prognozate intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii.

Vremea se va răci treptat, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 22 de grade, iar minimele între 8 şi 11 grade.

Prognoza meteo pentru marți, 02 iunie 2020

Marți, sunt așteptate ploi în majoritatea țării, vremea fiind rece pentru această perioadă a anului.

În centrul, sudul şi sud-estul ţarii cerul va avea înnorari temporar accentuate şi mai ales în cursul zilei vor fi perioade în care se vor semnala averse, însoţite de descarcari electrice, iar pe arii restrânse de grindina. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala local.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitaţile de apa vor depaşi 15 – 20 litri pe metrul pătrat şi izolat 30 – 40 litri pe metrul pătrat cu o probabilitate mai mare în Muntenia, estul Olteniei şi în Dobrogea.

În zona montană, la altitudini mari vor fi precipitaţii şi sub forma de lapoviţa sau ninsoare. Vântul va prezenta unele intensificari în sud-vestul teritoriului, pe crestele montane, dar şi în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade Celsius, iar cele minime între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 11 – 12 grade pe litoral.

Cum va fi vremea în vara anului 2020

Vara anului 2020 va fi una călduroasă în România, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Mai exact, meteorologii au precizat că vara aceasta este posibil să se alăture seriei anilor cei mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice. Aceeași situație și la nivel mondial, conform primelor estimări.

“Verile sunt din ce în ce mai călduroase, frecvența zilelor caniculare este mai mare” a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`