Prognoza meteo weekendul 12-14 iunie 2020. COD GALBEN de ploi torențiale, grindină și vijeli în toată țara. Când se îmbunătățește vremea

Prognoza meteo weekendul 12-14 iunie 2020. COD GALBEN de ploi torențiale, grindină și vijeli în toată țara. Când se îmbunătățește vremea
Foto: pixabay.com

În weekendul 12-14 iunie 2020 vremea se anunță instabilă. Meteorologii au emis un cod calben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până sâmbătă, 13 iunie, la ora 10:00. Avertizarea cuprinde toate zonele țării.

Până sâmbătă meteorologii avertizează că pe întreg teritoriul țării se vor înregistra frecvente descărcări electrice, averse cu caracter torențial, însoțite de grindiă și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În România, Administrația Națională de Meteorologie anunță că gradul de instabilitate atmosferică s-ar putea mențină până la jumătatea săptămânii viitoare.

În ciuda ploilor și a condițiilor de vreme nefavorabile, temperaturile rămân în continuare normale pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în weekend-ul 12-14 iunie 2020

Vineri sunt anunțate ploi în majoritatea regiunilor din țară, fiind în vigoare avertizarea cod galben pentru vreme instabilă accentuată. Cerul va fi temporar noros.

În Moldova, în acest weekend, valorile maxime din termometre se vor încadra între 25 și 28 de grade celsius și minimele de la 15 până la 18 grade celsius.

În Maramureș sunt anunțate valori maxime în intervalul 24 – 28 de grade Celsius și temperaturi minime cuprinse între 14 și 17 grade.

În Crișana sunt anunțate averse însoțite de descărcări electrice. Cerul rămâne în continuare noros, iar maximele înregistrate în regiune vor fi curpinse între 20 și 26 de grade Celsius. Valorile maxime din termometre vor scădea în ziua de duminică, când vor ajunge la 27 de grade Celsius.

În Banat weekendul începe cu temperaturi maxime mai mici pentru această perioadă, valorile de vineri fiind cuprinse între 20 și 24 de grade celsius. Vremea se va încălzi însă de sâmbătă și va rămâne constantă până la finalul săptămânii, maximele înregistrate fiind curpinse între 25 și 28 de grade celsius.

În Oltenia valorile maxime înregistrate la acest sfârșit de săptămână vor fi cuprinse între 26 de grade vineri și 30 de grade înregistrate în ziua de duminică. Minimele din regiune se vor încadra în intervalul 13 – 18 grade.

În Transilvania meteorologii anunță cer noros pentru weekendul 12-14 iunie 2020. Valorile din termometre vor fi cuprinse între 23 și 27 de grade celsius, cu minime de la 13 la 17 grade celsius.

În Muntenia vremea se menține caldă. Prognoza meteo pentru acest weekend anunță maxime încadrate între 25 și 30 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, local se vor înregistra precipitați sub formă de ploaie.

În Dobrogea, în acest weekend mercurul din termometre nu va urba mai mult de 29 de grade Celsius, aceasta fiind valoarea maximă pe toată durata intervalului. Minimele din acest weekend se vor încadra între 16 și 19 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală temperaturile se mențin ridicate, normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi temporar noros și vor exista ploi însoțite de descărcări electrice.

Valorile din termomentre pentru București, în acest weekend sunt curpinse între 26 și 27 de grade Celsius. Mercurul din termomentre nu va scădea însă sub 16 grade, temperatura minică resimțită în Capitală în acest interval.

Prognoza meteo la munte

La munte, mai ales în ziua de sâmbătă, vor continua ploile, acestea fiind însoțite de descărcări electrice și vijelii. Valorile minime din termometre se vor încadra între 11 și 19 grade Celsius. Duminică cerul va fi mai mult noros, iar izolat se vor înregistra ploi.

Prognoza meteo pe litoral

Duminică la mare, dar și în jumătatea de sud a teritoriului se vor înregistra izolat, averse sub formă de ploaie. Temperaturile maxime resimțite pe litoral în acest weekend se vor încadra între 24 și 25 de grade Celsius, turiștii sosiți la plajă la malul mării ar putea să nu se bucure de vreme bună.

Minimele anunțate în această zone sunt cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius. Iată cum va fi vremea pe parcursul lunii iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`