Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 22-28 iunie 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 22-28 iunie 2020
Foto: pixabay.com

Săptămâna 22-28 iunie începe cu o avertizare de cod galben, pentru toate zonele țării. Meteorologii anunță vreme instabiliă în toate județele, manifestată prin averse cu un caracter torențail, însoțite de descărcări electrice și grindină.

În prima parte a intervalului, mai exact până la data de 23 iunie ora 10:00 este în vigoare avertizarea de tip cod calben pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată. ANM anunță că aceasta se va manifesta în special prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Meteorologii anunță însă că avertizarea cod galben se poate prelungi, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo. Deși românii așteaptau cu nerăbdare zilele toride de vară, pentru moment pe întreg teritoriul cerul va fi parțial noros, în anumite zone fiind înregistrate chiar și condiții de grindină.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vreme în săptămâna 22-28 iunie 2020

Ultima săptămână din luna iunie a acestui an aduce ploi în toate regiunile țării și condiții de vreme instabilă. Local se vor înregistra căderi de grindină și intensificări ale vântului.

În Maramureș temperaturile rămân mai scăzute față de această perioadă a anului, maximele fiind cuprinse între 21 și 25 de grade Celsius.

În Moldova cerul va fi temporar noros, local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Maximele din termometre nu vor depăși intervalul 20 până la 26 de grade Celsius.

În Crișana cerul se anunță pațial noros, local se vor înregistra ploi, iar maximele din termometre, la începutul intervalului vor avea valori cuprinse între 22 și 26 de grade.

În Banat meteorologii anunță averse sub formă de plaoie și temperaturi maxime cu valori încadrate între 23 și 27 de grade Celsius.

În Transilvania temperaturile vor fi mai mici față de această perioadă. Mercurul din termometre nu va depăși valori cuprinse între 21 și 25 de grade Celsius.

În Oltenia cerul rămâne temporar noros, în majoritatea teritoriului fiind prezente aversele sub formă de ploaie și descărcări electrice. Aici maximele din termometre vor avea valori de la 22 la 27 de grade Celsius.

În Muntenia vremea rămâne în continuare caldă. Maximele din termometre vor fi cuprinse între 23 și 28 de grade Celsius, iar cerul va fi parțial însorit, local înregistrânsu-se însă averse sub formă de ploaie, de scurtă durată.

În Dobrogea cerul se anunță senin, izolat se vor înregistra înorări temporare, însozite de averse cu descărcări electrice. Maximele din teritoriu vor fi cuprinse între 23 și 27 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea se anunță caldă pentru acest început de săptămână. Cerul va fi temporar noros, izolat se vor înregistra averse sub formă de ploaie.

Prognoza meteo la munte

La munte cerul va fi variabil. Și aici este valabil codul galben pentru instabilitate atmosferică accentuată, urmând să expire la data de 23 iunie. Local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Temperaturile anunțate de meteorologi pentru aceste regiuni sunt cuprinse în intervalul 22 – 27 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La mare vremea va fi caldă, cerul se anunță temporar noros, local fiind înregistrate condiții de ploaie, însoțite de grindină și descărcări electrice.

Temperaturile din termometre nu vor depăși 28 de grade celsius, valoare maximă și 16 grade celsius minimele din timpul nopții.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`