Prognoza meteo pentru București: Vreme neobişnuit de rece în următoarele zile

Prognoza meteo pentru București: Vreme neobişnuit de rece în următoarele zile
Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie (ANM, n.r.) au emis, luni, o prognoză specială pentru Bucureşti, conform căreia vremea se va răci zilele următoare şi se vor înregistra temperaturi minime de 8 grade.

Mai precis, prognoza meteo specială pentru capitala României este valabilă de luni de la ora 10:00 până miercuri la ora 23:00.

Agenția Națională de Meteorologie anunţă instabilitate atmosferică accentuată treptat. Totodată, sunt prognozate intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar mai ales în noaptea de luni spre marţi, respectiv 1 – 2 iunie, şi în cursul zilei de marţi, 2 iunie, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi, în medie, 10 – 15 litri pe metrul pătrat şi izolat 20 – 25 litri pe metrul pătrat.

”Vremea se va răci treptat, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 22 de grade, iar minimele între 8 şi 11 grade”, potrivit comunicatului transmis de ANM.

Prognoza meteo săptămânală: Cum va fi vremea în perioada 01-08 iunie 2020

Meteorologii spun că prognoza meteo pentru luna iunie aduce o serie de schimbări în valorile întregistrate pe teritoriul României.

Astfel că, în prima parte a lunii, respectiv în săptămâna 01-08 iunie 2020, se vor înregistra temăperaturi mai scăzute față de normalul perioadei.

Cu toate acestea, din a doua parte a lunii vreme urmează să se încălzească simțitor.

Mai exact, în prima săptămână de vară, vremea din România va fi mai rece, comparativ cu temperaturile normale înregistrate în această perioadă. Pe întreg teritoriul României, valorile termice vor fi mai scăzute pentru prima săptămâna a verii. Scăderile vor fi înregistrate în special în nord-estul țării.

În cea mai mare parte a României, ploile vor fi deficitare, excepție făcând însă zonele de vest și din sud-vestul României, acolo unde precipitațiile se vor încadra în limitele normale pentru această perioadă a anului.

Temperaturile maxime înregistrate în această perioadă se vor încadra între 13 de grade Celsius la începutul săptămânii și 28 de grade Celsius spre data de 8 iunie. Valorile minime din termometre vor crește de la 8 – 9 grade Celsius până la 15 grade Celsius.

Prognoza meteo vară 2020: Cum va fi vremea în următoarele trei luni

În România, vara anului 2020 va fi una călduroasă,potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Mai precis, meteorologii au precizat că vara 2020 este posibil să se alăture seriei anilor cei mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice. Aceeași situație și la nivel mondial, conform primelor estimări.

Luna iunie va fi una instabilă, cu ploi pe arii extinse, dar și cu temperaturi ce se vor apropia de 30 de grade Celsius încă din prima săptămână de vară. În iulie va fi ‘cuptor’. Vor exista episoade de caniculă, dar și mai multă secetă. Spre finalul verii, în august, revin și ploile, iar media lunii se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Vor fi însă și zile caniculare, cu 33 de grade Celsius, îndeosebi la câmpie.

“Verile sunt din ce în ce mai călduroase, frecvența zilelor caniculare este mai mare” a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`