Prognoza meteo, azi, 31 mai 2020. Vreme rece în toată țară, însoțită de ploi și descărcări electrice

Prognoza meteo, azi, 31 mai 2020. Vreme rece în toată țară, însoțită de ploi și descărcări electrice

Sfârșitul acestei săptămâni vine cu temperature scăzute față de valorile înregistrate în mod normal în această perioadă a anului. Pentru data de 31 mai 2020 vreme se anunță rece, chiar răcoroasă. În anumite zone ale țării se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, însoțite de vânt și descărcări electrice.

La data de 27 mai, meteorologii au emis o avertizare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, ce urmează să se încheie în data de 31 mai ore 23:00. Aceasta se va manifesta prin averse, căderi de grindină și descărcări electrice. Local vor fi înregistrate și intensificări ale vântului. Astfel că în acest weekend, românii nu se vor bucura de vreme prea frumoasă, vara urmând să își intre în drepturi la data de 08 iunie, când valorile din termometre vor crește simțitor.

La acest sfârșit de săptămână nu vor fi înregistrate modificări semnificative ale vremii. În continuare vor fi manifestări de instabilitate în majoritatea zonelor țării. Valorile termice se vor menține mai scăzute față de cele normale pentru această perioadă, datorită persistenței unei mase de aer mai rece la nivelul țării noastre.

Prognoza meteo, azi, 31 mai 2020. Vreme se va menține rece și instabilă

Meteorologii anunță că vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă, chiar rece pentru această dată în partea de nord-est a țării. Tot în Nordul și în Estul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă. Temporar va ploua, precipitațiile fiind însoțite de descărcări electrice. Intensificări temporare ale vântului vor fi înregistrate în spații restrânse.

Duminică cerul va fi variabil, cu înorări în zonele de nord și est ale țării, unde vor fi înregistrate și averse sub formă de ploaie. În partea de nord și în centru țării vremea va fi răcoroasă cu cer mai mult noros.

În restul țării valorile temperaturilor înregistrate în termometre vor fi apropiate de limita normal pentru această perioadă a anului.

Temperaturile maxime de duminică se vor încadra între 14 și 15 grade Celsius în Maramureș și 26 de grade Celsius în partea de Est a Munteniei. Minimele termice ale zilei vor fi cuprinse intre 4 și 14 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În București, valorile termice vor fi în ușoară creștere față de zilele anterior, dar se vor menține în continuare sub limitele normale perioadei. Temperaturile minime se vor încadra între 9 și 11 grade Celsius, în timp ce valorile maxime din termometre vor fi cuprinse între 22 și 23 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, până la moderat.

Prognoza meteo la munte

Vântul va sulfa tare la munte cu rafale de peste 80 km/h în special în Carpații Orientali, unde la altitudini mari vor fi înregistrate precipitații mixte.

În regiunile înalte, maximele termice înregistrate vor ajunge la 10 grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor încadra între 0 și 2 grade. Cerul va fi predominant înnorat, probabilitate pentru averse, descărcări electrice și grindină fiind în continuare ridicată.

Prognoza meteo pe litoral

Nici pe litoral vremea nu se anunță favorabilă. La mare temperaturile maxime vor ajunge până la 20 de grade Celsius, iar minimele vor fi încadrate între 13 și 14 grade Celsius. Cerul va fi predominant noros cu șanse mari de precipitanții însemnate cantitativ. Iată cum va fi vremea și în săptămâna 01-08 iunie 2020.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`