UPDATE // Surse: Primul caz confirmat de coronavirus în România. O a doua persoană suspectă ar fi în teste chiar în acest momente

UPDATE // Surse: Primul caz confirmat de coronavirus în România. O a doua persoană suspectă ar fi în teste chiar în acest momente
foto: Pixabay

UPDATE //Deși Victor Costache, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, aveau programată o conferință de presă pentru ora 23:00, în care se presupunea că ar fi anunțat existența primului caz de infecție cu coronavirus în România, sursele au indicat că un al doilea suspect ar fi testat chiar în acest momente, motiv pentru care dialogul cu presa se lasă așteptat.

Autorităție române ar urma să confirme, în curând, primul caz de infecție cu coronavirus în România. Ar fi vorba despre o persoană din județul Gorj, care a intrat în contact cu cei doi italieni depistați pozitiv cu Covid-19, după o călătorie în țara noastră.

Este vorba despre un purtător aflat în perioada de incubație. Persoana e asimptomatică și va fi adusă cu izoleta la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Vestea vine în contextul în care doi cetățeni italieni, care au vizitat România în perioada recentă, au fost depistați pozitiv cu coronavirus la revenirea în țara lor.

Primul italian depistat pozitiv, un bărbat în vârstă de 71 de ani, este căsătorit cu o româncă și a călătorit în județul Gorj, între 18 și 22 februarie, unde a luat contact cu soacra sa, dar și cu alte persoane, bărbatul desfășurând și o serie de întâlniri de afaceri, preciza MAE miercuri. Celălalt italian, în vârstă de 51 de ani, l-ar fi însoțit în această vizită pe teritoriul României. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`