Primele cuvinte pe care medicul-erou Cătălin Denciu i le-a spus lui Nelu Tătaru despre ce s-a întâmplat în salonul morţii

Primele cuvinte pe care medicul-erou Cătălin Denciu i le-a spus lui Nelu Tătaru despre ce s-a întâmplat în salonul morţii

Zece oameni au murit în urma incendiului care a izbucnit la secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. Medicul Ioan Cătălin Denciu, cel care a suferit arsuri grave în încercarea de a-și salva pacienții din incendiul de la Piatra Neamț, a fost transportat în Belgia, duminică dimineaţă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, el fusese adus la Bucureşti, cu elicopterul. În aparatul de zbor, medicul-erou i-a relatat Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, ce s-a întâmplat în salonul în care au murit 10 pacienți.

Dr. Denciu a spus că a încercat să salveze ce se mai putea

Surse din rândul celor care au asigurat transportul au povestit că în aeronavă Nelu Tătaru a vorbit cu medicul Denciu. Când ministrul l-a întrebat ce s-a întâmplat în salon, medicul i-a răspuns: „Am încercat să salvez ce se mai putea„. Doctorul Cătălin Denciu (42 ani) a scos pacienții COVID-19 din salonul alăturat celui care ardea, ajutat de alţi 3 colegi, chirurgul Pavel Borș și două asistente.

Medicul-erou a fost dus la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia

Medicul Cătălin Danciu a ajuns în Belgia, duminică după prânz, la bordul unui avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, cu asistenţă medicală specializată asigurată de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti. El a fost internat la Spitalul Militar Regina Astrid.

Românii nu i-au transmis dosarul medical?

Din primele informaţii, se pare că doctorii belgieni s-au plâns însă de faptul că partea română a întârziat transmiterea dosarului medical întocmit pentru Cătălin Danciu. „Nu este foarte profesional, asta vă pot spune cu siguranță”, ar fi zis specialiştii de Spitalul Militar Regina Astrid.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`