Prima imagine cu Prințul Charles după confirmarea cu COVID-19 (FOTO, VIDEO)

foto: Hepta.ro / DPA Images / Chris Jackson

Prințul Charles de Wales a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, pe 25 martie 2020, prezentând simptome ușoare ale infectării și având „o stare de sănătate bună”, după cum se arăta la vremea respectivă într-un comunicat al biroului de presă de la Clarence House, reşedinţa regală din Londra.

Până în prezent, nu s-a putut stabili cu exactitate de unde a contactat Prințul virusul COVID-19, având în vedere numărul mare de întâlniri pe care le-a desfășurat din calitatea sa publică în ultimele săptămâni.

Primul mesaj oficial după confirmarea cu coronavirus

După ce a încheiat perioada de autoizolare, moştenitorul tronului britanic în vârstă de 71 de ani a declarat că se simte norocos că a avut doar „simptome relativ uşoare”.

„Acum mă aflu de cealaltă parte a baricadei reprezentate de această boală, dar tot într-o stare de distanţare socială şi izolare general. Aşa cum am învăţat cu toţii, aceasta este o experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă, când prezenţa familiei şi a prietenilor nu mai este posibilă, iar structurile normale ale vieţii noastre sunt dintr-o dată eliminate”, a declarat Prințul Charles, într-un mesaj video.

Totodată, și Ducesa de Cornwall a fost, la rândul său, testată, dar rezultatul a fost negative, dar s-a autoizolat timp de două săptămâni, în conformitate cu recomandările.

Recent, cei doi au sărbătorit aniversarea a 15 ani de căsătorie, într-un cadru deosebit de restrâns.

Momentul a fost marcat printr-un nou portret de familie, fotografie realizată la reşedinţa de la Birkhall (Scoția) în care apar alături de câinii Camillei, Bluebell şi Beth.

Aceasta este prima apariție publică a ducelui şi ducesei de Rothesay după ce a fost anunțat faptul că fiul Reginei Elisabeta a II-a a contractat virusul COVID-19.

Prinţul şi ducesa – anterior Camilla Parker Bowles – s-au căsătorit la Guildhall Windsor la data de 9 aprilie 2005, după o relaţie de peste 30 de ani. Ceremonia civilă a fost urmată de o ceremonie religioasă, la Capela St George de la Castelul Windsor.

Marea Britanie, abia la începutul crizei

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății(IHME) al Universității Washington din Seattle, Marea Britanie, alături de alte câteva țări, se află încă într-un stadiu incipient în evoluția pandemiei de COVID-19 și se va confrunta cu o creștere a ratei de decese, maximul urmând să fie înregistrat între a doua și a treia săptămână a lunii aprilie. Studiul mai indică, de exemplu, faptul că înMarea Britaniese așteaptă, în perioada următoare, o cerere maximă de 102.794 paturi de spital necesare, comparativ cu 17.765 disponibile.

Până în prezent, 60,733 de cazuri confirmate cu coronavirus au fost confirmate pe teritoriul Marii Britanii și un total de 7,097 de decese.

Și Prințul Albert II de Monaco (62 de ani) s-a vindecat decoronavirus.

”Medicii care il ingrijesc pe Alteta Sa Serenisima Printul Albert II de cand a contractat infectia deCOVID-19i-au permis astazi (marti) sa puna capat perioadei de carantina”, se arată în comunicat emis pe 31 martie 2020.

Prințul Suveran de Monaco a fost testat pozitiv pentru noulcoronaviruspe 19 martie, dar conducătorul Principatului a continuat să lucreze din apartamentul său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie