Prima demisie pe fondul protestelor minerilor din Valea Jiului

Prima demisie pe fondul protestelor minerilor din Valea Jiului

S-a anunțat prima demisie pe fondul tensiunilor din Valea Jiului. Cristian Roșu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, a demisionat din funcție, în urma discuțiilor purtate vineri, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Cristian Roșu s-a declarat vinovat pentru neplata salariilor, informează News.ro. Decizia a luat-o după ce minerii din Lupeni au solicitat demisia conducerii CEH, inclusiv a directorului general Samuel Dioane. De asemenea, protestatarii au cerut achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni și a transportului, restant de 11 luni.

Minerii se află închiși în mină de 48 de ore. Totodată, există un grup care protestează la intrarea în mină. Cu toții cer prezența ministrului Virgil Popescu, de la Energie, în subteranul Minei Lupeni.

Protestul minerilor a lăsat locuințe și instituții publice fără căldură

În contextul protestelor minerilor, termocentrala Mintia a fost oprită, în noaptea de joi spre vineri,din lipsa cărbunelui necesar pentru funcționare. Astfel, aproximativ 4.500 de apartamente din Deva, precum și câteva instituții publice au rămas fară căldură.Potrivit inspectorului şcolar general Ilie Pârvan, un număr de 11 unităţi de învăţământ, cu 4.254 de elevi şi preşcolari, vor trece de la varianta scenariului galben la cursuri online, în conformitate cu normativele în vigoare. Cele 11 unităţi de învăţământ funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) i-a anunțat pe mineri că își vor primi până la 26 februarie salariile pe care trebuiau să le încaseze pe 15 ianuarie.

La începutul acestui an, Complexul Energetic Hunedoara a rămas fără o parte din venituri. Este vorba despre bani proveniți din serviciile de sistem şi din ajutorul de stat pentru Mina Lonea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`