Premieră în România. Un profesor a fost concediat deoarece a refuzat să predea online

Premieră în România. Un profesor a fost concediat deoarece a refuzat să predea online
Foto: pixabay.com

Începând de luni, toate școlile din România vor funcționa în scenariul roșu, predarea realizându-se exclusiv online, așa cum a anunțat joi seara președintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse din Ministerul Educației, un profesor ar fi fost concediat pentru că a refuzat să predea online, o premieră în acest sens.

Profesor concediat deoarece a refuzat să predea online

Mai exact, un profesor de gimnaziu din Dâmbovița a fost concediat pentru că a refuzat să își susțină orele online, citează educatieprivată.ro

Potrivit sursei citate, decizia de desfacere a contractului ar fi fost emisă în cursul săptămânii trecute.

Șiun profesor de liceu din Vrancea ar fi fost sancționat pentru refuzul de a preda online, prin reducerea salariului.

Monica Anisie: Crucială se dovedeşte a fi digitalizarea sistemului de educaţie

În contextul digitalizării procesului de predare, din cauza situației epidemiologice actuale din România, Monica Anisie, ministrul Educației, vede o prioritate în acest sens, punând accent peasigurarea egalității de șanse pentru toți beneficiarii,

Obiectivele pe care mi le-am propus încă de la preluarea mandatului au vizat, pe termen mediu și lung, crearea premiselor de implementare a proiectului «România Educată», proiect al președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis. Asigurarea unui învățământ de calitate pentru toți elevii, personalizarea acestuia, flexibilizarea şi adaptabilitatea sistemului de educație la schimbările externe și la provocările viitorului sunt deziderate fundamentale în acest proiect.

Odată cu declanșarea pandemiei, atingerea lor a devenit imperativă pentru sistemul educațional, noile realități sanitare obligându-ne să găsim soluții rapide și răspunsuri adecvate pentru școală. Între acestea, crucială se dovedește a fi digitalizarea sistemului de educație, cu accent pe asigurarea egalității de șanse pentru toți beneficiarii. A fost și continuă să fie o misiune dificilă, iar îndeplinirea acesteia depinde de implicarea întregii societăți. Din perspectiva aceasta, pot afirma că răspunsurile primite până acum, la Ministerul Educației și Cercetării, sunt încurajatoare, existând, iată, inclusiv prin măsurile adoptate, premisele pentru a reuși”, a declarat Monica Anisie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie