Prefectul Capitalei: Veștile bune sunt că și astăzi suntem sub pragul de 3 cazuri la mie. Supraveghem rata de incidență a infectărilor cu coronavirus / Ce restricții ar putea fi relaxate în București (VIDEO)

Prefectul Capitalei: Veștile bune sunt că și astăzi suntem sub pragul de 3 cazuri la mie. Supraveghem rata de incidență a infectărilor cu coronavirus / Ce restricții ar putea fi relaxate în București (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că și joi rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus s-ar menține sub trei la mia de locuitori, iar în aceste condiții, dacă tendița se va păstra și în următoarele zile, ar urma să fie convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care să ia o decizie cu privire la ridicarea unora dintre restricțiile care sunt în vigoare în acest moment în București.

Traian Berbeceanu, despre posibila relaxare a restricțiilor din Capitală

”Veștile bune sunt că și astăzi suntem sub pragul de trei la mie. Reglementările normative aflate în vigoare prevăd faptul că urmează să supraveghem rata de incidență a infectărilor în următoarele 48 de ore și dacă informațiile că astăzi suntem sub trei la mie se confirmă și mâine vom avea o tot sub trei la mie, vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm mai multe măsuri, atât cât ne permit reglementările aflate în vigoare.

Este vorba de permiterea funcționării cu o capacitate de maximum 30% a instituțiilor de spectacol, teatrelor și cinematografelor cu public. De asemenea, este vorba de redeschiderea activităților la interior a resuaturantelor, barurilor, cafenelelor, în limita a maximum 30% din capacitatea fiecărei unități și totodată, de permiterea activităților cu publicul până în limita a 30% în spațiul destinat a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a spus Traian Berbeceanu, într-o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce spune prefectul Capitalei despre redeschiderea școlilor în București

În ceea ce privește programul de funcționare a magazinelor, care acum se închid la ora 21.00, prefectul Capitalei a precizat: ”Această măsură prin care s-a stabilit orarul magazinelor a fost adoptată prin Hotărârea de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă la nivel național, iar Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență este o putere normativă inferioară Hotărârii de Guvern și nu putem interveni față de aceste măsuri”.

Cu alte cuvinte, dacă rata de infectare cu coronavirus de va menține în continuare sub rata de trei la mie, din 8 februarie, școlile ar putea fi deschise în Capitală în scenariul galben. Întrebat dacă unitățile de învățământ din București sunt pregîtite pentru revenirea elevilor în bănci, Traian Berbeceanu a răspuns: ”Da, așa cum a precizat și domnul președinte, începând cu 8 februarie, dacă vom rămâne în scenariul galben, grădinițele, ciclul gimnazial și anii terminali vor participa la cursuri față în față, iar restul elevilor la învățământ online. (…) Credem că școlile sunt pregătite la nivelul Municipiului București. Este și timpul necesar pentru a se face ultimele pregătiri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie