Prefectul Capitalei: După ce se depășește rata de 3, așteptăm 3 zile și apoi vom lua măsuri. Populația Bucureștiului e undeva la 2,5 milioane / INSP a comunicat o cifră din eroare. Rata de infecatare de astăzi este de 2,69 (VIDEO)

Prefectul Capitalei: După ce se depășește rata de 3, așteptăm 3 zile și apoi vom lua măsuri. Populația Bucureștiului e undeva la 2,5 milioane / INSP a comunicat o cifră din eroare. Rata de infecatare de astăzi este de 2,69 (VIDEO)

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a declarat, marți, că rata de infectare cu coronavirus în Capitală este de 2,69 la mia de locuitori, precizând că Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat dintr-o eroare rata de 3,1 la mie. Potrivit legii, dac într-o localitate rata incidenței cumulate a cazurilor de COVId-19 depășește pragul de 3 la mia de locuitori în 14 zile, atunci autoritățile pot decide carantinarea unor zone.

Prefectul Capitalei:Rata de astăzi este de 2,69

”Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat o cifră din eroare. A rectificat, rata de astăzi este de 2,69. La o rată de incidență de 3 vom lua măsuri pentru a trece școlile în scenariul roșu. Restaurantele, cinematografele nu s-au închis imediat la 1,5, ci le-am închis la 1,86. După ce se va depăși această cifră de 3 vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,05, vom aștepta la 3,4, ceva de genul acesta, ținând cont și de populația reală. (…) Dacă vom constata că creșterea durează trei zile la rând după ce se depășește rata de incidență 3, atunci vom lua o hotărâre și în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, la recomandarea DSP-ului. Populația reală nu mai este 2.153.000, e undeva la 2.500.000 și atunci nu putem la 3.01 să închidem școlile. Plus că așteptăm un palier de trei zile ca să vedem că cifra crește și atunci, bineînțeles că în a treia zi vom da o hotărâre de Consiliu”, a explicat Gheorghe Cojanu.

Gheorghe Cojanu:Deocamdată nu se pune problema carantinării pe sectoare

În același timp, Gheorghe Cojanu a susșinut că, în acest moment, nu se pune problema carantinării unor sectoare.

„Deocamdată nu se pune problema carantinării pe sectoare, este foarte dificil, nu imposibil. Dacă vor exista zone, în București, care urmează a fi carantinate, vom face și acest lucru, dar nu se pune problema deocamdată. După o creștere cu un pas foarte mare, se creștea cu 10-15 unități pe zi, iată că acum creșterea aa fost doar de trei unități de ieri până astăzi”, a mai spus Cojanu.

”Raportarea de astăzi, 2,69, este la populația de 2.153.000 de locuitori”, a reiterat prefectul Capitalei, precizând că date certe cu privire la populația reală a Bucureștiului vor exista după recensământul care va avea loc în februarie 2021.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Potrivit INSP, incidența cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori. În schimb, grupul de comunicare al Guvernului a raportat un coeficient de 2.69. Cifre extrem de importante întrucat dacă luăm în calcul datele publicate de Institutul de Sănătate Publică, Bucureștiul poate intra în scenariul roșu, ceea ce poate presupune instituirea carantinei.

Iată, mai jos, zonele cu cea mai ridicată rată a incidenței cazurilor de coronavirus, conform datelor anunțate, marți de Grupul de Comunicare Strategică.

⦁ București – 2,69 (*indicele este raportat la populația de 2.151.665 de locuitori)
⦁ Alba – 2,53
⦁ Vâlcea -2,22
⦁ Iași – 2,07
⦁ Bacău – 2,12
⦁ Neamț – 2,01
⦁ Teleorman – 1,87
⦁ Sălaj – 1,89
⦁ Sibiu – 1,82
⦁ Caraș-Severin – 1,70
⦁ Cluj – 1,80
⦁ Brașov – 1,58
⦁ Timiș – 1,64
⦁ Vaslui – 1,57
⦁ Ilfov – 1,53
⦁ Harghita – 1,50
⦁ Prahova – 1,58

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”