Pompierii din Constanța nu aveau scară la locul intervenției. Aceasta a ajuns la două minute de la moartea femeii care s-a aruncat de la etaj

Pompierii din Constanța nu aveau scară la locul intervenției. Aceasta a ajuns la două minute de la moartea femeii care s-a aruncat de la etaj

Explicație halucinantă în cazul morții femeii din Constanța, care s-a aruncat de la etajul șapte unui bloc, în încercarea de a scăpa de flăcări.

În imaginile surprinse de martori s-a putut vedea faptul că femeia a căzut între pompieri, aflați la scara blocului. ISU Constanța a oferit primele precizări în urma evenimentului.

Nu a fost montată o scară pentru a salva femeia pentru că nu exista așa ceva în dotarea echipei de pompieri. Scara a ajuns prea târziu, la două minute după ce femeia s-a aruncat de la etaj, înspăimântată, și a murit. Doar trei autoscări există la nivelul județului Constanța, au menționat cei de la ISU.

Cât despre existența uneisaltelesau a unuialt obiect în dotarea echipei de pompieri, care ar fi atenuat impactulîn cazul femeii,nu a fost menționat în primul comunicat post-eveniment. Potrivit surselor B1.ro, pompierii din Constanța nu au în dotaresaltele pentru invervenții, din cauza subfinanțării.

Prima reacție a ISU Constanța, în urma incendiului de marți, în urma căruia a murit o femeie de 57 de ani, care s-a aruncat de la etaj

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14.

La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.
Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului.

Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21.

Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.
Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, a transmis ISU Constanța.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`