Peste 330.000 de persoane vaccinate în weekend. Pentru imunizare au fost alese și locații inedite, precum Castelul Bran, „care a oferit vaccinări de neuitat”, și Cetatea Unirii din Alba Iulia

Peste 330.000 de persoane vaccinate în weekend. Pentru imunizare au fost alese și locații inedite, precum Castelul Bran, „care a oferit vaccinări de neuitat”, și Cetatea Unirii din Alba Iulia
foto: Facebook @ RoVaccinare

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 a anunțat că, în weekendul deja încheiat, au fost vaccinate peste 330.000 de persoane. „Am demonstrat că doar împreună putem învinge pandemia care ne-a schimbat modul de viață”, a fost mesajul transmis luni de CNCAV, care a le-a mulțumit tuturor celor care fie s-au vaccinat, fie sau programat, fie intenționează să o facă, dar și celor care au contribuit la acest efort comun.

Peste 300.000 de persoane vaccinate în weekend, a precizat CNCAV: „Am demonstrat că doar împreună putem învinge pandemia”

„România se vaccinează! Peste 330.000 de persoane s-au vaccinat în 3 zile!A fost un weekend minunat în care am demonstrat că doar împreună putem învinge pandemia care ne-a schimbat modul de viață.Un efort comun de o mare amploare care a pornit de la Timișoara, primul Maraton al Vaccinării împotriva COVID-19, și care s-a multiplicat în aproape toată țara”, a scris CNCAV, luni, pe Facebook.

Au fost organizate centre de vaccinare în zone din toată țara, iar unele locații au fost chiar inedite.

„Castelul Bran, care a oferit vaccinări de neuitat, apoi Castelul Corvinilor, pentru iubitorii de istorie, Stadionul emblemă al Olteniei, Stadionul “găzarilor” din Ploiești, Cetatea Unirii din Alba Iulia, Alexandria, în care s-a vaccinat pe acompaniamentul tarafului, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Baia Mare, Iași, Vaslui, Drobeta-Turnu Mehedinți, Faleza și marile magazine din Constanța, Arad, București, Galați, Slatina, Sibiu, Suceava, Râmnicu Vâlcea, unde s-a vaccinat primul bulibașă, Petroșani, Satu Mare, Bacău, Blaj, Sebeș, Teiuș, Cugir, Ciugud to be true, Buzău, Oradea și până la Dorohoi. A fost minunat!”, a adăugat CNCAV.

Oficialii campaniei de vaccinare au mai subliniat că depășirea pandemiei „ține numai și numai de noi”.

„Prefecți care s-au înscris voluntari în cadrul evenimentelor, primari care s-au mobilizat și care au încercat să facă totul pentru a avea centre de vaccinare, personalul DSP-urilor care au muncit non stop în aceste zile, medici, asistenți, rezidenți, studenți și simpli voluntari. Toți merită cele mai alese aprecieri și mulțumiri!În scurt timp ne vom mobiliza cu toții și vom demonstra că SE POATE! Totul ține numai și numai de noi!Alese mulțumiri tuturor celor care au ales să se vaccineze, care s-au programat la vaccinare, care intenționează și iau în calcul singura opțiune de a învinge pandemia, precum și tuturor celor care au pus umărul și susținut acest efort comun!”, a adăugat CNCAV.

Peste 6,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în România, de la debutul campaniei de vaccinare, fiind astfel vaccinate mai bine de 3,88 milioane de persoane, dintre care circa 2,75 milioane au primit inclusiv rapelul.

Datele oficiale de duminică arată că, până astăzi, în România au fost depistate 1.071.899 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 1.025.145 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 29.523 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`