Personalul din Educație nu va avea prioritate la vaccinare, așa cum a susținut Sorin Cîmpeanu. CNCAV: Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam

Personalul din Educație nu va avea prioritate la vaccinare, așa cum a susținut Sorin Cîmpeanu. CNCAV: Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam
Foto: Inquam Photos / George Călin

Miercuri, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că „din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare” anticoronavirus. Joi, însă, a fost contrazis cooronatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19: „Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam acest lucru”.

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 nu a fost schimbată pentru ca profesorii să aibă prioritate

„Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam acest lucru. Nu vor fi cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă. Am transmis că, în această etapă, din 15 februarie, personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platformă în cele 180 de cabinete de vaccinare. Pentru acest lucru directorii unităților de învățământ trebuie să se preocupe de programarea personalului propriu în aceste centre de vaccinare”, a declarat cooronatorul campaniei de vaccinare, joi, pentru Europa FM.

La insistențele reporterului în legătură cu declarațiile ministrului Educației, acesta a explicat: „Am avut mai multe discuții cu domnul ministru. Această strategie s-a luat în calcul înainte de deschiderea școlilor, însă, ținând cont de numărul limitat de doze, nu am putut da curs acelei strategii. În aceste condiții, când deja peste 110.000 de persoane din învățământ sunt deja programate nu se mai justifica crearea unor linii separate pentru vaccinarea personalului din unitățile școlare”.

Ce declarase ministrul Sorin Cîmpeanu

Miercuri, după ce a primit a doua doză din vaccinul anti-COVID-19, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că de la mijlocul acestei luni personalul din învățământ va avea prioritate la vaccinare.

„Încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. A demonstrat că e cea mai numeroasă categorie din cel nouă categori de personal esențial care are disponibilitate de vaccinare, care vrea să se vaccineze, știind fiind faptul că, de luni, cea mai mare parte a școlilor își desfășoară orele cu prezență fizică”, a declarat Cîmpeanu.

Un caz de coronavirus a fost deja descoperit în rândul cadrelor didactice. Este vorba despre un profesor care predă în Sectorul 4 al Capitalei. Și patru elevi au fost depistați pozitiv, unul în Sectorul 6 și ceilalți tot în Sectorul 4.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`